20:33 01.06.2017

Кілер живий і дасть свідчення - А.Геращенко

2 хв читати

Кілер, який в Києві здійснив замах на учасника АТО Адама Осмаєва і був поранений його дружиною Аміною Окуєвою, живий, знаходиться під охороною і дасть свідчення, стверджує народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко

«Ця людина прислана російськими спецслужбами. Вона буде жити. Знаходиться під охороною поліції. Природно, вона дасть свідчення і розповість, як російські спецслужби вербують кілерів, як і у випадку з вбивством Павла Шеремета, замаху на мене, і як у випадках з іншими вбивствами і терактами », - сказав він агентству" Інтерфакс-Україна "в четвер.

На питання, наскільки складні поранення у нападника, А.Геращенко уточнив: ".. Він знаходиться під охороною. Місце його перебування засекречено. Ми знаємо, що він буде жити І ми будемо намагатися не допустити його самогубства".

У свою чергу народний депутат з фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що кілера, пораненого А.Окуєвою під час замаху, прооперували. "Вилучена частина легких Лікарня під охороною правоохоронців.", - зазначив він.

Також, за його словами, прооперуваний і поранений А.Осмаєв. "Зараз повинні переводити його з операційної в реанімацію. Стан стабільно важкий. Одна куля застрягла в хребті ..", - зазначив нардеп.

Дружина потерпілого А.Окуєва, яка стріляла в кілера, дає свідчення правоохоронним органам, додав І.Мосійчук.

Раніше джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що у А.Осмаєва вогнепальне поранення грудної клітини, у нападника - поранення двох передпліч, ноги і тазостегнового суглоба.

Як повідомлялося, в четвер у Києві стався замах на учасників АТО, що служили в рядах батальйону поліції "Київ-2", А.Осмаєва і А.Окуєву.

«На Подолі в Києві стався зухвалий і підступний ворожий замах на патріотів України, учасників АТО, добровольців, які в 2014 році захищали на фронті країну в рядах батальйону поліції "Київ-2", Адама Осмаєва і Аміну Окуеву: нападник під виглядом іноземного журналіста втерся в довіру, нібито хотів взяти інтерв'ю, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама », - написав директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Його дружина з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила вогонь і важко поранила кілера", - зазначив він.

За словами А.Шевченка, зараз і А.Осмаев, і кілер з важкими вогнепальними пораненнями в лікарні.

Раніше в цей день відділ комунікації поліції Києва повідомив, що двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення внаслідок стрілянини, яка сталася в четвер вдень на Подолі. За даними поліції, це сталося на вул. Кирилівський о 16:49.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА