11:57 02.06.2017

Єврокомісар Ган і посол ЄС Мінгареллі відвідали Широкине

2 хв читати
Єврокомісар Ган і посол ЄС Мінгареллі відвідали Широкине

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган разом із главою представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі та іншими своїми колегами відвідали с. Широкине Волноваського району Донецької області.

Як повідомляє перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, "європейська делегація була вражена наслідками обстрілів Широкиного, яке не підлягає відновленню".

"І таких населених пунктів, що не підлягають відновленню (а навколо Широкиного ще й велика проблема із замінуванням, в т.ч. узбережжя Азовського моря), - лише в Донецькій області вісім", - додала І.Геращенко з посиланням на голову Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

За її словами, Україна виступає за демілітаризацію Широкиного та збільшення кількості патрулів СММ ОБСЄ.

"Я вірю, що кожен візит на Донбас наших європейських партнерів додає аргументів щодо санкцій проти РФ, яка принесла горе і смерть на цю прекрасну землю", - резюмувала І.Геращенко.

Як повідомлялося, Й.Ган у п'ятницю відвідає Маріуполь і Дніпро. Програма розвитку ООН організовує дискусію з відновлення та розвитку Донбасу. Серед учасників заявлені міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко, народний депутат, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, народний депутат, заступником голови Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради Марія Іонова, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, мер Маріуполя Вадим Бойченко, директор ПРООН в Україна Янтомас Хімстра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА