14:19 02.06.2017

Іванка Трамп і Рекс Тіллерсон марно намагалися переконати Трампа не виходити із Паризької угоди

2 хв читати

Дочці Дональда Трампа, держсекретареві США та низці впливових людей з його оточення так і не вдалося змінити плани американського президента із виходу з Паризької угоди про клімат, пише The Washington Post.

Гендиректор Apple Тім Кук і голова компаній Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск безпосередньо зв'язувалися з Білим домом, щоб дати зрозуміти, наскільки серйозно вони ставляться до питання про зміну клімату, і наскільки важливо для них, щоб президент не виводив країну з цієї міжнародної угоди.

Президент Франції Емманюель Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель зверталися до Д. Трампа на "полях" саміту G7, закликаючи його зберігати вірність кліматичній угоді.

Дочка президента США Іванка Трамп зверталася до глав фірм і підштовхувала їх до того, щоб вони підготували для її батька бізнес-плани, які б показали вигоду, яку США можуть отримати, якщо не будуть виходити з Паризького угоди.

Вона, як стверджує газета, зверталася за підтримкою до Ендрю Ліверіса, головного виконавчого директора Dow Chemical Co.. Зазначається, що І. Трамп попросила його поряд з іншими керівниками великих компаній підготувати листа, в якому Д. Трампа закликали не відмовлятися від Паризької угоди.

І. Трамп Та її чоловік Джаред Кушнер - обидва радники американського президента - не були присутні на виступі Д. Трампа, під час якого він оголосив про вихід США з кліматичної угоди.

Американські ЗМІ зазначають, що саме завдяки таким зусиллям І. Трамп лідер США не оголосив про це рішення раніше.

Плани щодо того, щоб залишитися в угоді, підтримували також голова Національної економічної ради Білого дому Гері Кон і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Вони були впевнені, що вихід з угоди, зокрема, згубно позначиться на іміджі США у світі. Дж.Кушнер, в свою чергу, не приховував, що вважає угоду невигідною Вашингтону, але при цьому визнавав, що відмова від виконання Паризької угоди вдарила б по репутації США у світі. Тому Дж.Кушнер радив Д. Трампу все ж не відмовлятися від угоди.

На підтримку виходу США з Паризького угоди, згідно Washington Post, виступали голова Агентства з охорони навколишнього середовища Скотт Прюїтт, політичний радник адміністрації Стів Беннон і юрисконсульт Білого дому Дон Макген. За даними газети, вони надали президенту масу статистичних даних і досліджень, які показують, на їхній погляд, наскільки згубно позначиться Паризька угода на американській економіці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА