09:31 06.06.2017

СБ покращив прогноз зростання економіки України в 2018 році

2 хв читати
СБ покращив прогноз зростання економіки України в 2018 році

Світовній банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2018 році з 3% до 3,5%, а в 2019 році - з 3% до 4% порівняно зі своїми оцінками, даними в січні цього року.

"В Україні зусилля уряду із стабілізації, підтримувані міжнародними фінансовими інститутами, і дуже хороший урожай привели до виразного зростання в 2016 році в 2,3% після сукупного падіння на 15,8% в 2014-15 роках в результаті геополітичної напруженості з Росією", - зазначено у звіті СБ "Глобальні економічні перспективи "Крихке відновлення".

Банк зазначає, що поліпшив оцінку зростання української економіки в 2016 році з 1% до 2,3%, зберігши прогноз на поточний рік на рівні 2%.

СБ в звіті вказав, що загалом валюти країн - сировинних експортерів, до яких він зарахував і Україну, зміцнилися, а інфляція відступила. Ціни на сировинні товари стабілізувалися, а довіра зросла, що дало змогу пом'якшити монетарну політику, пояснює банк, називаючи як приклад і Україну.

Серед чинників, що стримують зростання в таких країнах, як Україна, Казахстан, Бразилія, Росія, СБ називає баланси домашніх господарств, що сильно погіршилися. Банк також вказав на транспортну блокаду неконтрольованих територій на Донбасі, яка вже призвела до слабких даних промислового виробництва.

Як повідомлялося з посиланням на Держстат, зростання ВВП України в першому кварталі 2017 року до аналогічного періоду 2016 року сповільнилося до 2,4% порівняно з 4,8% в четвертому кварталі 2016 року, що збігається з оцінками СБ.

Уряд побудував держбюджет-2017 на прогнозі зростання ВВП 3% за інфляції 8,1%, тоді як Нацбанк України чекав збільшення ВВП на 2,8% за інфляції 9,1%. Через транспортну блокаду НКТ Нацбанк потім знизив свій прогноз зростання економіки до 1,9%, а уряд - до 1,8%, погіршивши ще й прогноз інфляції до 11,2%.

Інфляція в Україні за січень-квітень цього року становить 4,9%. У річному вимірі зростання споживчих цін за підсумками квітня сповільнилося до 12,2% з 15,1% за підсумками березня.

Уряд України прогнозує прискорення зростання ВВП в 2018 році до 3% і в 2019 році - до 3,6% за уповільнення інфляції відповідно до 7% і 5,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА