14:49 06.06.2017

Автономізація клінік надасть можливість підвищити якість медпослуг

2 хв читати
Автономізація клінік надасть можливість підвищити якість медпослуг

Автономізація клінік надасть можливість підвищити якість медичних послуг, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ми маємо фінансувати не стіни лікарень, а якісну медичну послугу, надану пацієнту. Відповідь очевидна - надав послугу, отримай кошти. Автономізація лікувальних установ це абсолютно правильний крок, який надасть лікарням можливість стати конкурентними і якісними", - сказав він журналістам у вівторок у під час візиту до Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо прохання трудового колективу включити цю клініку в супереч ь організацій, що не підлягають реорганізації в казенне державне підприємство в рамках закону про автономізацію медичних установ.

"Іноді, - можливо, колектив цього не зрозуміє, - іноді буває, що неправильно розтлумачать. Наше завдання полягає в тому, щоб ця лікарня, як і сотні інших лікарень в Україні, має бути якісною", - наголосив прем'єр-міністр.

В.Гройсман зазначив, що реформа охорони здоров'я має призвести не до розвалу і закриття лікарень, а до їх розвитку.

Прем'єр-міністр нагадав, що в 2017 році на завершення будівництва нового корпусу лікарні "Охматдит" з держбюджету буде направлено близько 1 млрд грн.

Як повідомлялося, на сайті НДСЛ "Охматдит" було розміщено лист за підписом колишньої в.о. головлікаря "Охматдиту" Надії Кисіль президенту України Петру Порошенку, голові профільного парламентського комітету Ользі Богомолець, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, а також в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун з проханням внести лікарню до переліку організацій, які не підлягають реорганізації в казенне державне підприємство в рамках закону про автономізацію медичних установ. Автор листа висловила занепокоєння неврегульованістю питань фінансування медустанов, які надають високоспеціалізовані медпослуги (третинний рівень).

31 травня конкурсна комісія МОЗ визначила переможцем конкурсу на посаду головлікаря "Охматдиту" Ірину Садовяк, яка однією з головних цілей на цій посаді визначила перетворення медустанови на комунальне некомерційне підприємство.

Закон про автономізацію клінік президент підписав 2 травня, він вводиться в дію в листопаді 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА