16:31 06.06.2017

Спекуляції щодо Ryanair в Україні є спробами національного перевізника зберегти монопольне становище

2 хв читати
Спекуляції щодо Ryanair в Україні є спробами національного перевізника зберегти монопольне становище

Усі спекуляції щодо приходу або неприходу до України лоу-кост авіаперевізника Ryanair - це спроби одного національного авіаперевізника зберегти своє монопольне становище на ринку, заробляючи надприбутки на українських громадянах, вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це він заявив під час брифінгу, присвяченого інфраструктурній готовності України до безвізового режиму з ЄС, в Києві у вівторок.

"Крім того, це нахабна спроба відібрати в українців мрію стати повноправною частиною європейської спільноти. Українці мають право подорожувати до Європи за EUR50, а не за EUR500, і Україна в одному кроці від цього. Міністерство інфраструктури виконало роботи із залучення Ryanair до України на 90%, решта 10% - за керівництвом аеропортів", - зазначив міністр.

Він наголосив, що більшість бюджетних перевізників, які працюють в Україні, здійснюють рейси в напрямку країн Близького Сходу, однак найбільшим попитом користуються бюджетні перевезення до країн ЄС. "Рейси сполученням Україна - країни ЄС здійснюють авіакомпанії, які не є лоукост-перевізниками. Ціна на квитки занадто висока для більшості населення України. Саме тому міністерство залучає провідні європейські лоукост-компанії до України", - сказав він.

В.Омелян нагадав, що авіакомпанія Ryanair оголосила про рейси за напрямками: з Києва до Ейндховена, Лондона, Стокгольма, Манчестера; зі Львова до Ейндховена, Берліна, Кракова, Вроцлава, Будапешта, Лондона, Меммінгена.

За його словами, якщо зі Львовом проблем немає, то в Києві розгорнувся "цілий блокбастер". "Так ось, ніякого Гостомеля, Житомира та інших не буде. Якщо Ryanair не літатиме до Києва, керівництво аеропортів в Борисполі і Жулянах має вийти і сказати, чому, сказати людям правду. Ще раз наголошую: в KPI, які я поставив перед новим главою "Борисполя", першим пунктом було - результативно завершити переговори з компаніями-лоукостами і забезпечити виконання ними рейсів з терміналів "F" або "B". Міністерство очікує, що "Бориспіль" відкриє термінал "F" для лоукостів ", - резюмував глава Мінінфраструктури України.

Як повідомлялося, національним авіаперевізником в Україні є авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА