18:36 06.06.2017

Міжнародні резерви в травні зросли на 3%

2 хв читати
Міжнародні резерви в травні зросли на 3%

Міжнародні резерви України на початок червня становили $17,617 млрд, що на 3% більше, ніж місяцем раніше, відповідні попередні дані оприлюднено на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

За даними центробанку, приріст резервів у травні, як і в попередні місяці, відбувався переважно завдяки сприятливій для вітчизняного експорту ситуації на світових сировинних ринках, що дозволяла НБУ скуповувати валюту на міжбанківському валютному ринку, не протидіючи при цьому тенденції до зміцнення гривні.

Зокрема чиста купівля валюти в травні становила $521,2 млн, зокрема за допомогою інтервенцій із запитом кращого курсу НБУ придбав $266 млн і продав $4 млн. Аукціони з продажу валюти в травні не проводилися.

Окрім цього, збільшенню резервів минулого місяця сприяло надходження $38,1 млн у результаті розміщення Мінфіном номінованих в іноземній валюті облігацій внутрішньої державної позики (ОВДЗ) і 8 млн євро від Єврокомісії.

Витрати уряду на обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в квітні становили $158, 6 млн, зокрема $18, 5 млн за облігаціями зовнішніх запозичень і $82, 5 млн за облігаціями внутрішньої державної позики. Ще $71, 8 млн було спрямовано на платіж уряд і Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду.

За даними НБУ, рівень резервів станом на 1 червня покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Нацбанку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА