18:38 06.06.2017

МОЗ має провести нові тендери на закупівлю обладнання для "Охматдиту"

2 хв читати
МОЗ має провести нові тендери на закупівлю обладнання для "Охматдиту"

Міністерство охорони здоров'я має провести нові тендери на закупівлю обладнання для нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Нині актуальне питання організації нових тендерів на придбання нового обладнання. І до 15 липня домашню роботу має зробити Мінохорони здоров'я, щоб усе було прозоро", - сказав він під час візиту до клініки у вівторок.

В.Гройсман також наголосив на необхідності провести пошук раніше закупленого обладнання, зокрема для проведення позитронно-емісійної томографії (ПЕТ-КТ), якого не вистачає.

"Є питання, які стосуються кримінальних справ проти тих, хто вкрав обладнання, ми сьогодні над цим працюємо. Якщо у нас є ПЕТ-КТ-обладнання, яке перебуває в розшуку, то перед нами стоїть питання: або ми його знайдемо і заберемо, або доведеться купувати нове. Тут є велике питання, щоб не було подвійних витрат на ті самі статті", - сказав він.

Коментуючи відстрочення введення нового корпусу в експлуатацію, В.Гройсман зазначив, що "краще на два місяці пізніше, але чесно, ефективно і максимально якісно, ніж гнати до 1 липня і потім отримати брак".

"Ми є заручниками процедур, які треба пройти", - сказав він.

Як повідомлялося, під час візиту до нового корпусу лікарні "Охматдит" В.Гройсман повідомив, що цей корпус розпочне роботу в листопаді-грудні 2017 року. Для повного завершення будівництва, закупівлі та установки обладнання необхідно близько шести місяців. При цьому загальнобудівельні роботи буде завершено до 15 липня.

Кабінет Міністрів 22 липня 2016 року затвердив запропонований МОЗ проект будівництва нового корпусу НДСЛ " Охматдит" на вул. Чорновола, 28/1 у Шевченківському районі Києва вартістю 3,225 млрд грн. Загальна кошторисна вартість клініки становить 3,225 млрд грн, зокрема вартість будівельних робіт - 901,197 млн грн, вартість обладнання, меблів і інвентарю - 1,779 млрд грн.

Будівництво нового сучасного корпусу НДСЛ "Охматдит" зупинилося восени 2013 року через відсутність фінансування. Кабінет Міністрів 22 квітня 2015 р. затвердив передачу лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит" зі сфери управління Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 на баланс Міністерства охорони здоров'я.

На початку серпня 2015 р. держпідприємство "Укрмедпроектбуд" оголосило тендер із відбору генерального підрядника для завершення будівництва нового корпусу НДСЛ "Охматдит". Переможцем тендера було визначено компанію ТОВ "Альтіс-Констракшн" (Київ). Контракт діяв до 25 грудня 2015 року. "Альтіс Констракшн" входить до будівельного "Альтіс Холдингу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА