08:12 07.06.2017

Генпрокурор США Джефф Сешнс пропонує Трампу відправити його у відставку

2 хв читати
Генпрокурор США Джефф Сешнс пропонує Трампу відправити його у відставку

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс пропонував Дональду Трампу відправити його у відставку. Президент цю пропозицію не прийняв, хоча між ними напружені відносини, пише The Washington Post

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс не так давно запропонував президенту США Дональду Трампу звільнити його. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на двох джерел, близьких до Білого дому.

ABC з посиланням на співрозмовників також передає, що Сешнс запропонував відправити його у відставку. Обидва засоби масової інформації відзначають, що це пов'язано з показаннями колишнього директора ФБР Джеймса Комі у справі про "втручання Росії" у вибори, які він дасть вже 8 червня.

The Washington Post пише, що Трамп відмовився звільняти Сешнса. ABС уточнює, що відносини між президентом і генпрокурором погіршилися після того, як Сешнс в березні вирішив взяти самовідвід у розслідуванні справ, пов'язаних із звинуваченням Росії у втручанні в вибори. За даними джерел, для Трампа це "є одним з головних розчарувань його президентства", і він досі "зациклений на цьому".

Два джерела в оточенні президента говорять, що Трамп неодноразово критикував Сешнса під час особистих зустрічей. Президент США звинувачував генпрокурора в тому, що він взяв самовідвід по "російській справі".

The Washington Post зазначає, що Трамп звинувачує Сешнса в тому, що через його самовідвід у справі "російського втручання" у вибори призначили спецпрокурора.

"Російською справою" займається колишній директор ФБР Роберт Мюллер. Йому доручено розслідувати "будь-які зв'язки і (або) координацію між російським урядом і особами, пов'язаними з компанією президента США Дональда Трампа".

Сешнс вирішив взяти самовідвід на наступний день після того, як The Washington Post повідомила, що під час передвиборної кампанії він, ще будучи сенатором від штату Алабама, двічі зустрічався з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. Сам Трамп заявив, що повністю довіряє Сешнсу і не вважає за потрібне, щоб він брав самовідвід.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА