16:32 07.06.2017

Луценко відкликає з ВР подання на часткове зняття недоторканності з нардепа Бобова

3 хв читати
Луценко відкликає з ВР подання на часткове зняття недоторканності з нардепа Бобова

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до Верховної Ради з листом, в якому інформує, що відкликає внесене раніше подання про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Геннадія Бобова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в. о. голови Комітету з питань регламенту Верховної Ради Павло Пинзеник на засіданні комітету в середу повідомив, що відповідний лист від Генеральної прокуратури з підписом Ю.Луценка надійшов до парламенту в середу.

У листі, який зачитав керівник комітету, генеральний прокурор пояснює доцільність відкликання подання з огляду на те, що Г.Бобов погасив борг, який виник внаслідок інкримінованого йому ухилення від сплати податків.

"26.05 Бобовим Геннадієм Борисовичем сплачена вся сума заборгованості перед бюджетом, а також штрафні санкції на загальну суму 37 866 045 грн 02 копійки (37 млн 866 тис. 45 грн - ІФ). Дійсність сплати зазначених коштів, а також їх надходження на рахунки держказначейства перевіряється. Враховуючи сказане, а також те, що зазначена перевірка потребує здійснення додаткових слідчих дій, внесене до Верховної Ради України подання... відкликаю", - процитував П.Пинзеник листа.

У свою чергу члени комітету схвалили рішення повернути до Генпрокуратури подання, яке, як зазначили під час обговорення парламентарі, направить назад до правоохоронного відомства голова парламенту.

Як повідомлялося, 19 травня Ю.Луценко повідомив, що Генпрокуратура України підготувала подання до ВР про зняття депутатської недоторканності з депутатів Г.Бобова, Євгена Дейдея та Андрія Лозового. "В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) і Андрія Лозового (ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", - написав генпрокурор у Facebook.

Ст. 212 Кримінального кодексу України - "Ухилення від сплати податків і зборів", ст. 366-1 КК - "Декларування недостовірної інформації", ст. 368-2 КК - "Незаконне збагачення".

23 травня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що подання на народних депутатів А.Лозового та Є.Дейдея повернено на доопрацювання. У свою чергу народний депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко заявив, що подання на зняття недоторканності з Г.Бобова може бути відкликано з парламенту, якщо він сплатить необхідну суму податків.

Звітуючи у Верховній Раді 24 травня, Ю.Луценко заявив, що Г.Бобов згоден з висунутими йому Генпрокуратурою України звинуваченнями щодо порушень під час сплати податків і готовий сплатити $1 млн несплачених податків.

26 травня Г.Бобов заявив, що перерахував до державного бюджету всі кошти, які вимагали правоохоронні органи. "Сьогодні зранку перерахував до державного бюджету всі кошти, згідно з вимогами представників держави. Я виконав свої зобов'язання в повному обсязі, хоча і не погоджуюся з ними. Але я дію і буду діяти виключно в рамках закону. Переконаний, що остаточну крапку в цій справі поставить суд", - написав він у Facebook. Того самого дня Ю.Луценко підтвердив сплату Г.Бобовим близько 37,9 млн грн податкової недоїмки на рахунки держказначейства. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган пояснила, що подання на зняття депутатської недоторканності буде відкликано після рішення слідчого про закриття відповідного кримінального провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА