17:01 07.06.2017

СБУ проводить обшуки в імпортерів скрапленого газу

2 хв читати
СБУ проводить обшуки в імпортерів скрапленого газу

Служба безпеки України в середу проводить кілька десятків санкціонованих обшуків в офісах і за місцем проживання фігурантів справи про імпорт приблизно 15 компаніями скрапленого газу з масштабним ухиленням від оподаткування, повідомило джерело в СБУ агентству "Інтерфакс-Україна".

"У своїх схемах ці компанії ухилялися від сплати податків на додану вартість шляхом так званих "податкових скруток", переводили в готівку гроші з використанням конвертаційних центрів, змінювали ціну і якість товару", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, імпорт продукції здійснювався з Росії та Білорусі, для цього використовувалися підконтрольні офшорні структури, а в схемах активно задіяні компанії, зареєстровані на підставних осіб.

Джерело додало, що низка фактів вказує на зв'язок окремих фірм з українським бізнесменом Сергієм Курченком, який утік до Москви і якого прокуратура звинувачує в створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах і зловживанні службовим становищем, що дозволило йому монополізувати ринок скрапленого газу за часів керівництва країною Віктором Януковичем.

Співрозмовник агентства зазначив, що за підсумками обшуків планується санкціонування судом арештів паливно-мастильних матеріалів і банківських рахунків фігурантів справи.

Як зазначено в поширеному пізніше в середу прес-службою СБУ повідомленні з посиланням на попередні оцінки експертів, тільки шляхом мінімізації податків протягом 2016-2017 рр. зазначені компанії завдали державі збитків на суму понад 200 млн грн.

Відомство уточнило, що кримінальне провадження відкрито за ст. 205 і ст.212 Кримінального кодексу України: відповідно "Фіктивне підприємництво" та "Ухилення від сплати податків, зборів".

Як повідомлялося, на початку лютого 2017 року Мінекономрозвитку застосувало санкції до 24 імпортерів скрапленого газу та їхніх контрагентів, оскільки СБУ підозрювало їх в акумулюванні коштів на офшорних рахунках і частковому їх використанні на фінансування бойовиків в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Однак після різкої критики таких рішень з боку ринку протягом місяця СБУ повідомила МЕРТ, що первинні дані про правопорушення, які здійснюють імпортери і їх контрагенти, доведені частково, а причетність суб'єктів господарювання до завдання шкоди інтересам України не доведена. В результаті МЕРТ скасував дію цих санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА