20:06 08.06.2017

НАТО може бути цікавий досвід України у боротьбі з російським озброєнням - приватні оборонні компанії

2 хв читати
НАТО може бути цікавий досвід України у боротьбі з російським озброєнням - приватні оборонні компанії

 НАТО може бути цікавий здобутий Україною в умовах зовнішньої агресії унікальний досвід боротьби з новим російським озброєнням, сторони можуть затребувати його у рамках співпраці зі спільної розробки нових технологій протидії військовому потенціалу РФ, зазначають у приватному секторі оборонно-промислового комплексу України.

У зв'язку з ухваленим у четвер Верховною Радою рішенням щодо повернення зовнішньополітичного курсу країни на вступ до НАТО в Асоціації виробників озброєння і військової техніки нагадують: в умовах російської гібридної війни Україна стала для РФ, зокрема, полігоном для випробування багатьох видів нового озброєння.

"Але і зі свого боку ми отримали дуже цінні знання, а саме: як воювати проти цього озброєння та як із ним боротися", - наводить прес-служба асоціації слова голови об'єднання Вадима Кодачигова.

Як зазначив В.Кодачигов, здобутий українським оборонним сектором протягом трьох років війни досвід може бути передано НАТО у рамках співпраці зі створення нових технологій протидії російському військовому потенціалу. Водночас, вважає він, сторони мають серйозний потенціал партнерства щодо спільної модернізації озброєнь радянського виробництва, наявного на озброєнні країн-членів НАТО.

За оцінками голови асоціації, "з огляду на те, що радянська військова техніка ще перебуває на озброєнні країн колишнього Варшавського договору, і велика частина розробок та інженерних рішень із виробництва радянської військової техніки створювалася саме українським конструкторами, ОПК України зможе зайняти ринок, обсяг якого оцінюється щонайменше в $10 млрд".

Потенціал партнерства між приватним сектором ОПК України та країнами-членами Альянсу може бути реалізований, зокрема, в рамках створення спільних підприємств на території України, зазначив він.

Як уточнив голова асоціації, "окремий приватний сектор" українського ОПК, що з’явився в Україні в умовах військових років на базі волонтерів та волонтерських організацій, виробляє на сьогодні широку номенклатуру ВВТ: "від кулеметних верстатів і безпілотників до модернізованих БМП і систем ППО".

Асоціацію виробників ВВТ України створено в березні 2017 року. У складі асоціації - приватні підприємства ОПК, що забезпечують українську армію, зокрема, бронетехнікою, засобами ППО, РЕБ, БПЛА. Серед основних завдань організації - реформа законодавства у сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА