07:21 12.06.2017

Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект про посилення санкцій США проти Росії

2 хв читати
Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект про посилення санкцій США проти Росії

Сенат американського конгресу найближчим часом може ухвалити законопроект, який в законодавчому порядку посилить санкції проти Росії, заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

"Найближчими тижнями буде прийнятий законопроект, який покарає Росію за втручання в наші вибори", - сказав сенатор в інтерв'ю телеканалу CBS.

У провину Росії він також поставив "поставки зброї руху "Талібан" для вбивства американських солдатів в Афганістані", "змова з Асадом" (президент Сирії Башар Асад - ІФ), що дозволяє йому "зберігати хімічну зброю".

Відмова від схвалення законопроекту, за словами сенатора, означатиме "зраду демократії".

При цьому, Л.Грем впевнений, що президент Дональд Трамп, в разі схвалення законопроекту сенатом і палатою представників конгресу, підпише його, як цього вимагає процедура.

"Я думаю, він підпише його. Якщо ні, ми збираємося подолати його вето", - запевнив він, і додав:"Ми ніколи не підемо на перезавантаження відносин з Росією перш, ніж покараємо її за спроби руйнування демократії. І починати треба з посилення санкцій".

Американське видання Politico вважає, що, незважаючи на наявні розбіжності, в цілому позиції демократів і республіканців щодо антиросійських санкцій зближуються.

"У сенаті обидві партії знаходяться на межі угоди з питання про жорсткіші санкції проти Росії, відштовхуючи ліктями президента Трампа, який виключив російське втручання у вибори 2016 року", - пише видання.

Розбіжності між представниками двох партій в конгресі стосуються лише того, "наскільки сильним повинен бути удар по Росії". Демократи домагаються прийняття закону, який не дозволить Д.Трампу послабити санкції, в той час, як республіканці вважають "зв'язування рук" президенту надмірним.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА