14:29 12.06.2017

Порошенко підписав закон про заборону георгіївської стрічки

1 хв читати
Порошенко підписав закон про заборону георгіївської стрічки

Президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки" (№2031-VIII), повідомляє прес-служба глави держави в понеділок.

Цей закон ухвалила Верховна Рада 16 травня. Документ вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, що встановлює відповідальність за виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки. Згідно з документом, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки або її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів з її зображенням.

Такі ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а також виготовлення або розповсюдження георгіївської стрічки або її зображення передбачають штраф від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів з її зображенням у всіх випадках.

Раніше П.Порошенко заявляв, що підпише ухвалений Верховною Радою закон, що забороняє виготовлення і публічне використання георгіївської стрічки, щойно він буде переданий йому на підпис.

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян наразі становить 17 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА