15:25 12.06.2017

В Україні бланків біометричних паспортів "вистачить на всіх", але ажіотаж ще не вщух

2 хв читати
В Україні бланків біометричних паспортів "вистачить на всіх", але ажіотаж ще не вщух

Ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів після вступу в силу безвізового режиму України з Євросоюзом наразі не вщухає, але бланків документів достатньо. Станом на 12 червня оформлено близько 3,7 млн паспортів, переважну більшість яких вже видано на руки українцям.

"Станом на 9 ранку понеділка оформлені (включно з оформленням у вихідні дні - ІФ) загалом близько 3,7 млн біометричних паспортів, переважну більшість з яких вже отримали", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Державної міграційної служби України в понеділок.

У прес-службі пояснили, що таку кількість біометричних паспортів видано з того моменту, як вони були введені в Україні, тобто з січня 2015 року.

Відповідаючи на запитання про те, чи вщух ажіотаж навколо отримання документів у зв'язку зі вступом в силу безвізового режиму з ЄС, співрозмовник агентства сказав: "Наразі ажіотаж триває. Ми очікуємо, що він піде згасне найближчими тижнями. В будь-якому разі ситуація контрольована і бланків документів вистачить на всіх".

Крім того, в прес-службі наголосили, що Міграційна служба рекомендує українцям, які не планують виїжджати за кордон найближчими тижнями, не поспішати з оформленням і отриманням документів. Також служба закликає громадян не користуватися послугами посередників, щоб не стати жертвами шахраїв.

У прес-службі нагадали, що оформленням і видачею біометричних паспортів в Україні займаються лише Державна міграційна служба, паспортний сервіс "Документ" і Центри надання адміністративних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА