19:04 12.06.2017

МЕРТ пропонує Кабміну перераховувати "газзбутам" 2,5% маржі від постачання газу населенню винятково "живими" грошима

1 хв читати

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує Кабінету Міністрів встановити механізм, що постачальники газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов'язань (PSO, "газзбути") будуть отримувати зі спеціальних рахунків на звичайні розподільчі рахунки належні їм 2,5% маржі винятково "живими" грошима.

Відповідна ініціатива викладена в проекті урядової постанови "Про внесення змін до постанови Кабміну №296 від 26 квітня 2017 року", оприлюдненому на сайті відомства.

У разі прийняття цього документа, якщо субсидії компенсують 50% вартості поставленого населенню газу, "газзбути" зможуть отримати на свої розподільчі рахунки 5% від загальної суми "живих" грошей, які надійшли, а у разі покриття пільгами 80% вартості - 12,5% від отриманих "живих" грошей.

Як повідомлялося, підприємства групи "РГК" за період з квітня 2016 року до квітня 2017 року реалізували населенню газ загальною вартістю 48,697 млрд грн. З цієї суми 32,56 млрд грн було покрито за рахунок субсидій і пільг, що становить 66,9% від загальної вартості поставленого населенню газу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА