14:13 13.06.2017

Wnet відкидає звинувачення СБУ в незаконній маршрутизації трафіку в Крим

3 хв читати

Телеком-провайдер Wnet відкидає звинувачення Служби безпеки України (СБУ) в незаконній маршрутизації трафіку в Крим в інтересах російських спецслужб та інші звинувачення й оцінює фінансові збитки від обшуків і вилучення обладнання у 3 млн грн.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, 1 червня в результаті обшуку в компанії були вилучені маршрутизатори, сервера і жорсткі диски, що забезпечують роботу мережі, та понад половину офісних ноутбуків.

"Загальний фінансовий збиток оцінюється в 3 млн грн. Окремо вилучено понад 70 тис. грн волонтерської допомоги ЗСУ. Створено технологічні проблеми. Постраждала ділова репутація компанії", - наголошується в прес-релізі компанії.

Wnet, зокрема, відкидає звинувачення в тому, що провайдер має взаємоз'єднання мереж з ТОВ "КрымКом Юг", розміщеним у Криму і зареєстрованим за законодавством РФ.

"Договір на надання послуг між ТОВ "Дабл-Ю Нет Україна" і ТОВ "КримКом Україна" (українським оператором, зареєстрованим відповідно до українського законодавства в березні 2014 року, обслуговує клієнтів в Україні, обладнання якого розміщується в Києві) був підписаний у квітні 2016 року", - уточнюється в прес-релізі.

Згідно з ним, Wnet не провадить господарської діяльності й не надає телекомунікаційних послуг на території АРК і ніколи не мав власних каналів в АРК.

"Компанія "Дабл-Ю Нет Україна" - інтернет-провайдер, а не оператор зв'язку, який експлуатує мережу. Відповідно, не має з'єднань з чужими мережами, тому не може мати взаємоз'єднання мереж з ТОВ "КрымКом Юг", що підтверджено результатами перевірки відповідними органами", - зазначено в прес-релізі.

Компанія також відкидає звинувачення у фінансуванні зазіхання на територіальну цілісність і конституційний лад України.

"ТОВ "КримКом Україна" - український оператор, з яким у компанії "Дабл-Ю Нет Україна", як і в інших українських операторів/провайдерів, діють господарські договори, за якими здійснюються взаєморозрахунки за надані послуги. За два роки "Дабл-Ю Нет Україна" оплатила "КримКом Україна "близько 300 тис. грн. "КримКом Україна" оплатила "Дабл-Ю Нет Україна" за цей самий період близько 200 тис. грн", - зазначає Wnet.

Як зазначено в прес-релізі, вона також звернулася до представництва бізнес-омбудсмена в Україні, посольства Великої Британії в Україні, посольства США в Україні, Офісу із залучення та підтримки інвестицій при Кабінеті Міністрів України і отримала підтримку і запевнення в наданні допомоги в рамках повноважень цих організацій.

Як повідомлялося, 1 червня співробітники СБУ спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим провели обшуки та вилучили телекомунікаційне обладнання Й документацію в офісі телеком-провайдера Wnet, який підозрюється в незаконній маршрутизації трафіку в Крим в інтересах російських спецслужб.

За інформацією спецслужби, за допомогою незаконної маршрутизації трафіку в анексований Крим ФСБ РФ планував отримати доступ і знімати інформацію з українського сегмента мережі провайдера.

Співробітники СБУ також встановили, що завдяки трафіку від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в Інтернет отримували ФСБ РФ в Криму, Військтелекомі РФ та на псевдодержавних підприємствах зв'язку.

IP-оператор Wnet заснований в 1999 році, має власну IP/MPLS мережу, яка охоплює понад 20 регіонів України. Транспортна мережа національного масштабу протяжністю понад 2,5 тис. км, охоплює понад 40 міст України. Мережа Wnet пов'язана з найбільшими точками обміну трафіком Європи і Росії незалежними каналами Nх10G. Компанія має 9 регіональних офісів і головний офіс у Києві, а також 2 власних дата-центри рівнів Tier II і Tier III.

Згідно з єдиним держреєстром юросіб і фізосіб-підприємців кінцевими бенефіціарами Wnet є Олексій Клєщевніков і Ярослава Клєщевнікова.

Згідно з даними бази "СПАРК-Інтерфакс" компанія Wnet в 2015 році отримала 42 млн грн чистого доходу та 67 тис. грн чистого прибутку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА