15:20 13.06.2017

НКРЗІ затвердила проект постанови Кабміну, що роз'яснює терміни та механізми закриття доступу до російських веб-ресурсів

2 хв читати
НКРЗІ затвердила проект постанови Кабміну, що роз'яснює терміни та механізми закриття доступу до російських веб-ресурсів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила проект постанови Кабінету Міністрів "Про реалізацію та моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", розроблений Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Згідно з проектом постанови, який є в агентства "Інтерфакс-Україна", оператори і провайдери телекомунікацій зобов'язані блокувати доступ до російських ресурсів протягом 5 днів після набрання ним чинності.

"Блокування доступу до інформаційних ресурсів тимчасово здійснювати за доменним ім'ям, зазначеним в списку санкцій і відповідним йому IP-адресою", - зазначено в документі.

Держспецзв'язку також повинна придбати комплекси кібербезпеки і разом зі Службою безпеки України (СБУ) встановити їх у операторів і провайдерів телекомунікацій, які використовують канали міжнародного електрозв'язку, списки яких їм надасть НКРЗІ. Відповідні комплекси будуть забезпечувати моніторинг блокування доступу до підсанкційних ресурсів.

Основним зауваженням НКРЗІ до цього проекту, озвученим членами регулятора під час затвердження постанови 13 червня, стало те, що до повноважень регулятора не належать збір, зберігання і узагальнення інформації про кількість і приналежність до провайдерів телекомунікацій каналів міжнародного електрозв'язку та інформації.

За їхніми словами, Держспецзв'язку має всі необхідні повноваження до самостійного збору та обробки такої інформації.

Як повідомлялося, Інтернет-асоціація України (ІнАУ) неодноразово просила ініціаторів рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) та указу президента України від 15 травня 2017 року №133/2017 надати роз'яснення про терміни і методи здійснення закриття доступу до ряду російських веб-ресурсів .

Раніше президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" і їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндексу" і Mail.ru заборонений на три роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА