19:17 13.06.2017

Екс-співробітники ПриватБанку привласнили 200 тисяч гривень

2 хв читати
Екс-співробітники ПриватБанку привласнили 200 тисяч гривень

Процесуальне керівництво прокуратури Києва разом зі столичними правоохоронцями затримали учасників злочинної групи, яка організувала схему незаконного заволодіння банківськими коштами ПриватБанку (Київ), повідомляється в прес-релізі прокуратури Києва.

Згідно з документом, процесуальне керівництво прокуратури під час проведення досудового розслідування встановило, що учасники угруповання, що складалося з екс-співробітників ПриватБанку, придбали ряд підприємств з ознаками фіктивності. ПриватБанк в установленому порядку видавав зазначеним підприємствам POS-термінали для проведення розрахунків за допомогою платіжних карток. Зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів - знімали їх через картку "Ключ до рахунку" в банкоматах. Надалі, учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції з нібито поверненням товарів, після чого ПриватБанк змушений був повертати кошти на відповідну банківську картку за свій рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні.

Суму завданих таким чином збитків оцінено в 200 тис. грн.

В даний час проведено 14 обшуків житла і транспортних засобів зловмисників, вилучено сім POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карт, два комп'ютери, п'ять ноутбуків, три планшета і близько 240 тис. грн готівки.

За результатами проведених слідчих дій затримано трьох учасників угруповання. Затриманим готується повідомлення про підозру за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України - шахрайство в особливо великих розмірах, і вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За даними прокуратури, досудове розслідування по перевірці причетності інших осіб до вчинення відповідного злочину, а також остаточна сума збитків, завданих банку, триває.

Націоналізований в кінці 2016 року Приватбанк є найбільшим в країні. Його активи на кінець першого кварталу 2017 року склали 237,25 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА