13:16 14.06.2017

Уряд виключив представників "Нафтогазу України" зі складу аукціонного комітету з продажу нафти

1 хв читати
Уряд виключив представників "Нафтогазу України" зі складу аукціонного комітету з продажу нафти

Кабінет Міністрів виключив представників НАК НАК "Нафтогаз України" зі складу аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату українського видобутку.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів за пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України ухвалив на засіданні в середу.

"З огляду на те, що "Нафтогаз" є акціонером підприємств, що беруть участь у біржових аукціонах як продавці (йому належить 100% акцій ПАТ "Укргазвидобування" і 50%+1 акція ПАТ "Укрнафта"), задля уникнення конфлікту інтересів і підвищення об'єктивності в діяльності аукціонного комітету", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Раніше до складу аукціонного комітету входили по три представники Міненерговугілля та МЕРТ і чотири представники "Нафтогазу України". Після набуття чинності новою постановою Кабміну до складу комітету увійдуть по чотири представники від двох міністерств і жоден - від "Нафтогазу".

Як повідомлялося, продаж української нафти і газоконденсату через біржовий аукціон є обов'язковим у разі, якщо контрольний пакет добувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА