16:12 14.06.2017

ВАСУ відмовився визнати неправомірним указ Порошенка про заборону в Україні російських соцмереж

2 хв читати
ВАСУ відмовився визнати неправомірним указ Порошенка про заборону в Україні російських соцмереж

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив у задоволенні позову громадянина України, студента Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микити Євстіфеєва до президента України Петра Порошенка про визнання неправомірним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж і низки інших інтернет-ресурсів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в середу, заслухавши позиції сторін, суд доволі оперативно ухвалив рішення і оголосив його резолютивну частину.

Колегія суддів ВАСУ відмовила у визнанні протиправними та нечинними низки пунктів указу президента від 15 травня від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" 31 травня.

Це рішення може бути оскаржене у Верховному суді України.

Позивач М.Євстіфеєв після засідання суду заявив, що визначиться з можливим поданням апеляції на рішення ВАСУ після вивчення повного тексту судового рішення.

Як повідомлялося, П.Порошенко указом від 15 травня 2017 року ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Цим же указом визнаються такими, що втратили чинність, низка аналогічних указів президента України від 2015 і 2016 рр.

У списку санкцій України 1228 фізичних осіб та 468 - юридичних. Рішенням вводяться санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" і їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндексу" і Mail.ru заборонено на три роки.

Наприкінці травня громадянин України М.Євстіфеєв звернувся до ВАСУ з позовною заявою про визнання протиправним і недійсним підпункту 11 пункту 422, підпункту 11 пункту 423, підпункту 11 пункту 424, підпункту 11 пункту 425 додатку до рішення РНБО від 28 квітня 2017р "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" введеного в дію указом президента України від 15 травня 2017 №133/2017.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА