21:04 14.06.2017

Розслідування аварії на залізничній станції "Нігин" завершено, винних покарано

2 хв читати
Розслідування аварії на залізничній станції "Нігин" завершено, винних покарано

 Глава правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун повідомив про завершення службового розслідування зіткнення маневрового локомотива і пасажирського поїзда на залізничній станції "Нігин" Південно-Західної залізниці,що сталося 27 травня в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області, в результаті якого було травмовано шістьох осіб, в тому числі троьох дітей.

"Завершили службове розслідування аварії на станції Нігин в Хмельницькій області 27 травня, коли сталося зіткнення пасажирського поїзда № 139 Київ - Кам'янець - Подільський з маневровим локомотивом. Висновок комісії: основна причина аварії - проїзд машиністом маневрового локомотива на заборонений сигнал світлофора і, як наслідок, виїзд на маршрут проходження пасажирського поїзда", - написав В.Балчун в середу ввечері на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За його словами, також комісія "Укрзалізниці" встановила, що чергова по станції "Нігин" вчасно не припинила маневрову роботу при русі пасажирського поїзда. Є претензії до начальника поїзда і помічника машиніста пасажирського поїзда, які всупереч інструкціям не обрали оптимальну швидкість для своєчасної зупинки поїзда перед перешкодою.

"Винних покарано: звільнено 10 працівників, 19 притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Через кілька днів повинні бути ще кілька кадрових рішень. На мою вимогу, на три місяці на всіх ділянках залізниці, пов'язаних з безпекою руху, вводиться особливий режим роботи. Підсилюємо перевірки і контроль за дотриманням безпеки руху. Працівників, в тому числі керівний склад, чекають позапланові навчання", - написав В.Балчун.

Він повідомив, що співробітники "Укрзалізниці" також підтримують постійний зв'язок з пасажирами і батьками дітей, які постраждали під час поїздки до Кам'янця-Подільського.

"Відгукнулися на всі прохання про допомогу. На звернення батьків двох дітей, які постраждали під час поїздки, ми запропонували дітям пройти оздоровлення в санаторії Хмільник або в дитячому оздоровчому таборі. Чекаємо відповіді батьків. Ще двох дітей, на прохання їх батьків, обстежили медики залізничної лікарні в Києві ", - поінформував глава правління.

Також В.Балчун додав, що в минулий вівторок, 13 червня, вже виписалася з лікарні пасажирка, яка зламала ногу, коли виходила з поїзда: "Жінка лікувалася в залізничній лікарні Києва, залізничники забезпечили пацієнтку всім необхідним".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА