10:15 15.06.2017

Закон про заборону в Україні "георгіївської стрічки" набув чинності

1 хв читати
Закон про заборону в Україні "георгіївської стрічки" набув чинності

Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки" в четвер, 15 червня, набув чинності.

Цей закон Верховна Рада ухвалила 16 травня. 12 червня президент України Петро Порошенко підписав документ (№2031-VІІІ). 14 червня закон було опубліковано в парламентській газеті "Голос України" і, як наслідок, він набув чинності у четвер.

Закон доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, яка встановлює відповідальність за виготовлення і пропаганду "георгіївської стрічки". Згідно з документом, публічне використання, демонстрація або носіння "георгіївської стрічки" або її зображення призводять до накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією "георгіївської стрічки" або предметів з її зображенням.

Такі ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, а також виготовлення або розповсюдження "георгіївської стрічки" або її зображення передбачають штраф від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб з конфіскацією "георгіївської стрічки" або предметів з її зображенням у всіх випадках.

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян наразі становить 17 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА