15:29 15.06.2017

Мінфін чекає 1 липня на екс-власників Приватбанку

2 хв читати
Мінфін чекає 1 липня на екс-власників Приватбанку

Коментувати реструктуризацію зобов'язань екс-власників Приватбанку (Київ) перед цією націоналізованою фінансовою установою до 1 липня 2017 року - дати, до якої екс-власники зобов'язалися провести таку реструктуризацію, передчасно, вважає міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Зараз чекаємо 1 липня, щоб побачити, які будуть результати, тоді будемо (коментувати - ІФ)", - сказав він журналістам в Києві в четвер.

Глава Мінфіну уточнив, що будь-якого зобов'язуючого договору про таку реструктуризацію підписаного з екс-власниками, не було.

"Були зобов'язання колишнього власників Приватбанку реструктуризувати зобов'язання до 1 липня. Для того, щоб допомогти цьому процесу, ми залучили радників", - сказав О.Данилюк.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України (НБУ) і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн. Зобов'язання кінцевих бенефіціарів власників банку були викладені в листі від 16 грудня 2016 року, проте його текст не оприлюднюється.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева 10 квітня 2017 року заявила, що постаудит ПриватБанку після його націоналізації виявив додаткові проблеми: не 97%, а 100% корпоративного кредитного портфеля було видано пов'язаним особам, а потім повідомила, що фінустанові за підсумками постаудиту потрібна докапіталізація ще мінімум на 30 млрд грн.

Вимога залучення міжнародно визнаної компанії для проведення переговорів про реструктуризацію, внесення додаткового забезпечення і відновлення вартості проблемних кредитів і позик, наданих колишнім кінцевим бенефіціарам ПриватБанку і пов'язаним з ним особам, для мінімізації витрат держави міститься в програмі між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ ).

На початку травня ПриватБанк повідомив, що відібрав на конкурсі консорціум міжнародних компаній на чолі з Rothschild & Co, до складу якого також входять ТОВ "Ернст енд Янг" (EY) і ТОВ "Фінпоінт" (FinPoint).

Станом на цей момент В.Гонтарева констатувала відсутність будь-якого прогресу у виконанні екс-власниками ПриватБанку взятих в грудні 2016 року зобов'язань із реструктуризації портфеля кредитів банку.

Через місяць в Нацбанку і раніше були відсутні оформлені пропозиції про реструктуризацію, однак, згідно з даними агентства "Інтерфвакс-Україна", найнятий радник увійшов у переговорний процес з екс-власниками ПриватБанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА