17:28 15.06.2017

Глава "Укрзалізниці" відкидає звинувачення Омеляна

2 хв читати
Глава "Укрзалізниці" відкидає звинувачення Омеляна

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун відкинув низку звинувачень міністра інфраструктури Володимира Омеляна і пояснив їх особистими прорахунками міністра.

"Заявляю: вся істерика навколо "Укрзалізниці" робиться для відволікання уваги від особистих прорахунків", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер.

В.Балчун, зокрема, прокоментував звинувачення міністра у відсутності угод із закупівлі локомотивів з General Electric, Bombardier і незацікавленості в закупівлі електричок за кредитні кошти.

"EUR100 млн на електрички? Супер! Пасажири щодня проклинають УЗ за якість приміських перевезень. Але ніхто не питає: на яких умовах УЗ отримає цей кредит. Які курсові ризики візьме на себе? Однією з причин катастрофічної ситуації в УЗ є кредитний портфель в іноземних валютах. 15 млрд грн збитків у 2015 році тільки через курсову різницю. Про це ніхто не буде питати, а він скаже, що Балчун не хоче купувати електрички", - зазначив В.Балчун, додавши, що "Укрзалізниця" не може закуповувати локомотиви без проведення тендеру.

Керівник "Укрзалізниці" також відкинув звинувачення міністра у корупції в компанії.

"Немає прокурорських справ, арештів - чому Балчун не бореться з корупцією? Є справи в прокуратурі, обшуки, арешти - це привід, щоб приписати Балчуну покриття корупційних схем в УЗ", - написав він.

Раніше міністр інфраструктури В.Омелян висловив надію, що В.Балчун представить звіт про свою роботу на наступному засіданні Кабінету Міністрів України 21 червня.

Як повідомлялося, 11 квітня 2017 року В.Омелян заявляв, що керівництво "Укрзалізниці" не відповідає потребам України і має бути звільнене. За його словами, вирішення проблем компанії вимагає кадрових рішень з боку Кабінету Міністрів.

Але ще в січні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" В.Балчуна в конфлікті з В.Омеляном. "Чвари залишайте вдома", - сказав він і закликав до конструктивної роботи у сфері інфраструктури та транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА