03:13 16.06.2017

На Донбасі затримали перебіжчика, який по черзі воював за обидва боки

2 хв читати
На Донбасі затримали перебіжчика, який по черзі воював за обидва боки

На Донбасі затримали перебіжчика, який по черзі воював за обидві сторони

 У Покровську Донецької області правоохоронцями затриманий перебіжчик, який двічі встиг повоювати з обох боків фронту в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні у Покровську на автовокзалі співробітники поліції затримали "цікавого фрукта" - людина, 48 років, уродженець Мірнограда, у якого при огляді вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР". З цього, так званого документом, цей "діяч" з жовтня 2016 року - гранатометчик "армії ДНР", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук в четвер увечері.

В.Аброськін підкреслив, що з серпня 2015 по серпень 2016 затриманий проходив службу в одній з бригад ВСУ, де під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїхав на окуповану територію, де після лікування працевлаштувався в "п'яту самохідно-гаубичну батарею Цитаделі" на посаду гранатометчика. За "службу" на бойовиків отримував 15 тис. російських рублів.

"У лютому 2017 він повертається в рідний Мірноград, де вже на наступний день йде ... в наш військкомат. Там його направляють назад в "рідну" бригаду. Два місяці він воює проти своїх "однополчан" бойовиків і вже в квітні 2017 він демобілізувався і йде назад до Донецька. А сьогодні він приїхав знову в Покровск, щоб побачити свою кохану", уточнив начальник Нацполіціі Донеччини.

Таким чином, затриманий за два останні роки встиг повоювати двічі як на стороні України, так і на боці бойовиків. За його словами, хронологія його переходів виглядає так: ВСУ - "ДНР" - ВСУ - "ДНР".

"Цей "життєвий шлях" ми обов'язково перевіримо. Це перший випадок "військової кар'єри", який мені став відомий. У цієї людини все стерлося де свої, а де чужі. Скільки убитих на його руках має встановити слідство, а поки затриманий має час писати свої "мемуари" для слідчих у камері СІЗО ", запевнив В.Аброськін

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА