11:03 16.06.2017

Обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Постного затримав спецназ НАБУ

2 хв читати
Обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Постного затримав спецназ НАБУ

Валерія Постного, обвинуваченого у "газовій справі Онищенка", який вийшов із Лук'янівського СІЗО, затримав спецназ Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Детективи... у рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання газового конденсату, видобутого за договорами про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", затримали особу, яка є обвинуваченою в іншому провадженні - скерованій до суду так званій газовій справі", - повідомляється на офіційному сайті НАБУ в п'ятницю.

У повідомленні не зазначено прізвища затриманого, але міститься нагадування, що "обвинуваченого у так званій газовій справі опівночі 16 червня випустили з Лук'янівського СІЗО після того, як сплив термін тримання його під вартою, а колегія суддів у цій справі за 15 днів з моменту направлення обвинувального акта до суду не змогла вирішити питання про продовження терміну дії запобіжного заходу фігуранту".

При цьому, за даними ЗМІ, йдеться про Валерія Постного. "Обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Валерія Постного звільнили з Лук'янівського СІЗО, оскільки сплив термін його тримання за підозрою. Проте опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою", - повідомило "Громадське" в ніч на п'ятницю.

За даними НАБУ, нині вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру й клопотання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", внаслідок чого державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали в грудні 2015 року. Слідство встановлено ймовірну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Як повідомлялося, справу стосовно восьми учасників "газової схеми" було направлено до Солом’янського райсуду Києва 30 травня. Одному з учасників злочинної організації, фігуранту справи про розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" В.Постному, відведено роль організатора у складі злочинної організації. "На черзі ще дев’ять підозрюваних, які перебувають у розшуку, зокрема й О.Онищенко, стосовно якого найближчим часом САП клопотатиме про спеціальне досудове розслідування", - повідомили тоді в НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА