16:13 16.06.2017

У ЄС хотіли би, щоб США узгоджували з партнерами можливі нові санкції щодо РФ

2 хв читати
У ЄС хотіли би, щоб США узгоджували з партнерами можливі нові санкції щодо РФ

У Євросоюзі вважають важливим, щоб США координували можливі нові санкції відносно Росії з міжнародними партнерами.

"Ми знаємо про законопроект в Конгресі США. Важливо, щоб можливі нові заходи координувалися між міжнародними партнерами з метою забезпечити вплив цих заходів в міжнародному масштабі і щоб зберігалася єдність між партнерами з питання санкцій", - заявив у п'ятницю "Інтерфаксу" офіційний представник ЄС .

"Ми продовжимо уважно стежити за тим, як будуть розвиватися події в Конгресі", - підкреслив представник, коментуючи схвалений напередодні Сенатом США законопроект з новими антиросійськими санкціями.

Сенатський законопроект, який передбачає й посилення антиросійських санкцій у сфері енергетики, розкритикували міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн.

"Передусім, ми бачимо загрозу екстериторіальних санкцій для європейських підприємств, які формують енергозабезпечення Європи", - зазначено в їхній спільній заяві, поширеній 15 червня.

"Політичні санкційні інструменти не повинні бути на шкоду економічним інтересам. Підприємства Німеччині та Австрії й інших європейських країн - під загрозою штрафу на ринку США, коли вони беруть участь утаких проектах, як Nord Stream 2 або фінансують їх. Це привносить нові і негативні моменти в європейсько-американські відносини. Йдеться про конкурентоспроможність нашої енергетичної індустрії та про тисячі робочих місць", - підкреслили З.Габріель і К.Керн.

"Енергозабезпечення Європи - це справа Європи, а не Сполучених Штатів Америки!" - зазначалося в спільній заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА