18:49 16.06.2017

НБУ вводить видачу електронних ліцензій фізособам для інвестування за кордон

2 хв читати
НБУ вводить видачу електронних ліцензій фізособам для інвестування за кордон

Національний банк України (НБУ) вводить видачу електронних індивідуальних валютних ліцензій фізичним особам, крім підприємців, на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій.

Як повідомляється на сайті центробанку, на підставі такої ліцензії фізична особа зможе протягом одного календарного року перерахувати через уповноважений банк іноземну валюту за кордон на загальну суму до $50 тис. (в еквіваленті).

При цьому ліцензія дозволяє проведення трьох видів валютних операцій: інвестиції за кордон, розміщення коштів на власних рахунках за межами України, виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Надання електронних ліцензій і збір інформації про використання встановленого ліміту буде здійснюватися через спеціально створену автоматизовану інформаційну систему "Реєстр індивідуальних ліцензій на здійснення фізичними особами валютних операцій" (АІС).

Для отримання електронної ліцензії фізособі необхідно звернутися в будь-який уповноважений банк і подати такі документи (в паперовій або електронній формі): заяву до НБУ про видачу електронної ліцензії; документи, що свідчать про наявність у цієї фізособи доходів у сумі, достатній для здійснення переказу коштів на підставі електронної ліцензії; оригінали або копії документів, що підтверджують мету здійснення переказу з України (крім випадку переказу коштів на свій рахунок).

У свою чергу уповноважений банк за умови відповідності представленої заявником інформації направляє в Нацбанк за допомогою АІС запит для видачі такій особі електронної ліцензії. На підставі такого запиту регулятор в автоматизованому порядку видає фізичній особі електронну ліцензію шляхом внесення облікового запису в АІС, про що банк повідомляє клієнту.

"Така спрощена система надання індивідуальних ліцензій полегшить і прискорить проведення фізичними особами відповідних валютних операцій. За оцінками НБУ, обсяг таких операцій не матиме істотного впливу на стан валютного ринку", - зазначено в повідомленні центробанку.

Відповідний порядок затверджений постановою правління НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" №54 від 15 червня 2017 року. Фізичні особи зможуть скористатися відповідною можливістю з 3 липня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА