19:31 16.06.2017

Порошенко доручив Кабміну восени підвищити пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для працюючих пенсіонерів

2 хв читати
Порошенко доручив Кабміну восени підвищити пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для працюючих пенсіонерів

Президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ доручив Кабінету Міністрів восени збільшити розмір пенсій, скасувати їх оподаткування і зняти всі обмеження для працюючих пенсіонерів, повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент на Нацраді реформ доручив уряду вже восени підвищити пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для працюючих пенсіонерів", - написав С.Цеголко на своїй сторінці в Фейсбук в п'ятницю ввечері.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, на засіданні Національної ради реформ, присвяченому пенсійну реформу, П.Порошенко висловив переконання, що поліпшення економічної ситуації в країні наразі дає можливість здійснити кроки, спрямовані на підвищення забезпечення пенсіонерів – верстви населення, яка найбільше потребує підтримки.

"Підвищення мінімальної пенсії також відбудеться в цьому році, і я думаю, що можна розглянути можливість перенести це (підвищення пенсій - ІФ.) з грудня на листопад або навіть на жовтень. Прошу уважно вивчити цю можливість", - сказав П.Порошенко під час засідання Національної ради реформ, відеозапис частини якого оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбук С.Цеголко.

Президент також заявив, що на сьогодні влада зацікавлена в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати, а не "виштовхувати їх з робочих місць".

"Думаю, що невиправданим на сьогодні є і обмеження пенсій працюючим пенсіонерам і оподаткування пенсій", - сказав президент.

В оприлюдненому прес-службою президента інформації зазначено, що він звернувся з проханням, щоби під час доопрацювання законопроектів пенсійної реформи ця позиція була врахована.

П.Порошенко також нагадав, що питання про пенсійний вік останні три роки було резонансним.

"Можу відкрити таємницю - коли уряд завершував черговий меморандум з МВФ, я брав на себе ініціативу й ми робили все можливе, щоб не дати нашим опонентам можливість завалити пенсійну реформу, штучно маніпулюючи з пенсійним віком. Вважаю основним досягненням, що для більшості пенсіонерів цей законопроект не передбачає підвищення пенсійного віку", - резюмував президент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА