19:42 16.06.2017

Особисті дані модераторів Facebook стали доступними для терористів

2 хв читати
Особисті дані модераторів Facebook стали доступними для терористів

Facebook відкрив особисті дані приблизно тисячі модераторів соціальної мережі третім особам через помилки в програмному забезпеченні. Серед тих, кому стала доступна ця інформація, є потенційні терористи, про це пише газета The Guardian.

Модератори, чиї дані опинилися у відкритому доступі, займалися пошуком і блокуванням сторінок і груп Facebook, на яких розміщувалися заборонені матеріали - порнографія, заклики до насильства і тероризму. Витік став можливим через використання модераторами програми, створеної з помилкою. Коли модератор блокував той чи інший заборонений матеріал, натомість заблокованого поста на сторінках користувачів висвічувались особисті дані цього модератора.

Офіційний представник Facebook інформацію підтвердив і приніс вибачення тим, хто постраждав від помилки.

"Ми дуже піклуємося про те, щоб всі співробітники Facebook були в безпеці. Як тільки ми дізналися про цю проблему, ми виправили її і почали ретельне дослідження, щоб якомога більше дізнатися про те, що сталося", - йдеться в повідомленні компанії.

З тисячі модераторів найбільше постраждали 40 осіб, які працювали в контртерористичному відділі європейського офісу Facebook в Дубліні. Як повідомляє видання, шість чоловік через це зазнали справжньої загрози безпеці - їх дані виявилися доступними в групах, користувачі яких вважалися потенційними терористами. Мінімум одному з постраждалих модераторів довелося покинути Ірландію і ховатися за кордоном, після того як він з'ясував, що його сторінку в соцмережі вивчали передбачувані члени угруповання ісламських екстремістів з Єгипту, що працюють за підтримки ХАМАС.

Як зазначає видання, модератори, про яких йде мова, найчастіше є невисокооплачуваними співробітниками, які працюють в Facebook на аутсорсингу. До моменту виявлення помилки в програмному забезпеченні в листопаді 2016 року цей "глюк" працював приблизно місяць, публікуючи особисті дані співробітників. Намагаючись врегулювати ситуацію з вини компанії, Facebook запропонував організувати співробітникам установку домашньої сигналізації і забезпечити їх транспортування з дому на роботу і назад. Незважаючи на це, деякі постраждалі співробітники залишилися незадоволеними тим, що трапилося.

"У мене немає роботи, я стурбований і сиджу на антидепресантах. Я не можу ходити куди завгодно, не озираючись назад", - сказав The Guardian один з потерпілих, який подав до суду на Facebook.

Ірландська поліція зараз намагається забезпечити захист постраждалим від витоку співробітникам Facebook в Дубліні, про це пише Irish Times. Поліцейські консультують тих, хто опинився в першій групі ризику, відзначає видання.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА