16:17 17.06.2017

Порушено справу за фактом продажу за кордон антрациту з окупованих територій Донбасу під керівництвом Курченка

2 хв читати
Порушено справу за фактом продажу за кордон антрациту з окупованих територій Донбасу під керівництвом Курченка

Головна військова прокуратура України почала досудове розслідування за статтею "фінансування тероризму" за фактом вивезення та реалізації за кордоном вугілля марки "антрацит", незаконно видобутого на окупованій території Донецької та Луганської областей під керівництвом опального українського бізнесмена Сергія Курченка, повідомляє прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"На низці сайтів розміщено матеріали, зі змісту яких стає зрозуміло, що під загальним керівництвом С.Курченка службові та інші особи низки суб'єктів господарювання протягом 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР" шахтах і рудниках", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у суботу.

Надалі, як зазначає Л.Сарган, за сприяння підприємств, що здійснюють експлуатацію протиправно захопленого Л/ДНР рухомого складу ВАТ "Укрзалізниці", вугілля вивозять на територію РФ, де в подальшому його реалізують, зокрема і за кордон.

"Отримані таким чином кошти в особливо великих розмірах надають терористам, які в подальшому використовують їх у своїй терористичної діяльності. Таким чином, у діях С.Курченка, посадових осіб та інших осіб низки суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму)", - написала прес-секретар генпрокурора.

Вона поінформувала, що за цим фактом головною військовою прокуратурою Генпрокуратури 17 червня 2017 року внесено відповідні відомості в ЕРДР і розпочато досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА