16:22 17.06.2017

У НАБУ підтвердили арешт фігуранта "газової справи Онищенка"

3 хв читати
У НАБУ підтвердили арешт фігуранта "газової справи Онищенка"

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) підтвердили, що Солом'янський районний суд Києва обрав обвинуваченому у т.зв. "Газовій справі Онищенка" Валерію Постному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою застави в розмірі 10 млн грн.

Як повідомляє в суботу прес-служба Бюро, детективи НАБУ і прокурори САП в п'ятницю, 16 червня, повідомили про підозру фігуранту так званої "газової справи", затриманому антикорупційними органами опівночі того ж дня. Зазначеній особі було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

"Повідомлення про підозру відбулося в рамках розслідування кримінального провадження за фактом привласнення газового конденсату, видобутого ПАТ "Укргазвидобування", - поінформували в НАБУ.

У Бюро повідомили, що в той же день, 16 червня, Солом'янський райсуд м.Києва обрав обвинуваченому у "газовій справі" запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 10 млн грн, хоча прокурори САП просили заставу в 50 млн грн.

У повідомленні прес-служби НАБУ не зазначається ім'я заарештованого, проте наголошується, що фігурант так званої "газової справи" опівночі 16 червня вийшов з Лук'янівського СІЗО після того, як закінчився термін утримання його під вартою, а колегія суддів у цій справі за 15 днів з моменту направлення обвинувального акта до суду не змогла вирішити питання про продовження йому терміну дії запобіжного заходу. Того ж дня його затримали в рамках розслідування іншого кримінального провадження.

За даними ЗМІ, йдеться про Валерія Постного, якого в ніч на п'ятницю, 16 червня, випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки закінчився термін його утримання за підозрою. "Однак опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою", - повідомило "Громадське".

Як повідомлялося, справу щодо восьми учасників так званої "газової справи Онищенка" було направлено до Солом'янського райсуду Києва 30 травня. Одному з учасників злочинної організації, фігуранту справи про розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" В.Постному, відведена роль організатора у складі злочинної організації.

Народний депутат Олександр Онищенко підозрюється правоохоронними органами України в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, А.Онищенко залишив територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА