12:25 19.06.2017

Прем'єр просить у мерів і голів сільрад допомоги в прийомі сміття зі Львова

2 хв читати
Прем'єр просить у мерів і голів сільрад допомоги в прийомі сміття зі Львова

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просить місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова Андрія Садового, якщо таке надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

"Хочу зараз попросити всю країну: шановані колеги, міські та сільські голови, голови ОДА, якщо до вас, випадково, звернеться голова міста Львів Андрій Іванович Садовий по допомогу в певний період часу з вивезенням сміття зі Львова, я вас дуже прошу, будь ласка, якщо ви можете зробити, допоможіть", - сказав прем'єр на селекторній нараді з підготовки до зими в понеділок.

Водночас В.Гройсман наголосив, що дуже важливо одночасно отримати відповідь від мера Львова, за який час він може розв'язати проблему системно - побудувати полігон для прийому сміття на одній із 14 запропонованих у Львівській області земельних ділянок.

Прем'єр додав, що готовий виділити 50 млн грн із резервного фонду Кабміну на облаштування такого полігону.

"Потрібно розв'язати цю проблему, хоче того міська влада чи ні. Запитайте у міської влади, скільки їм потрібно часу, щоб вирішити це питання", - звернувся В.Гройсман до керівництва Львівської облдержадміністрації (ОДА)

Як повідомлялося, раніше А.Садовий звинуватив центральну владу, зокрема уряд, у створенні перешкод із вивезення сміття зі Львова, що втратив власний полігон. Як стверджує мер, справа доходить до втручання правоохоронців і персональних погроз мерам і головам сільрад, які готові були прийняти львівське сміття.

Зокрема, в понеділок А.Садовий на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив про прийняте цього дня рішення комісії з надзвичайних ситуацій (НС) Львова звернутися до президента і прем'єра з проханням про запровадження в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації.

"На всі попередні звернення - тотальний ігнор та "хі-хі". Вершина цинізму - це облава поліції і вилучення документів та всіх попередніх протоколів комісії з НС. Тим часом у місті 8500 тонн невивезених ТПВ (це 850 вантажівок), які нема куди вивозити. Ситуація критична", - констатував мер.

За його словами, в суботу поліція знову затримала і намагається повернути до Львова вантажівки з усіма необхідними документами на вивезення ТПВ із міста.

А.Садовий також закликав жителів міста з цього тижня особливу увагу приділяти сортуванню, щоб була можливість у першу чергу вивозити органічні відходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА