13:08 19.06.2017

Порошенко вирушив із робочим візитом до США

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко вирушив до США з робочим візитом, повідомляє його прес-секретар Святослав Цеголко.

"Президент України відбув з робочим візитом до Сполучених Штатів", - написав С.Цеголко на своїй сторінці у Facebook пополудні в понеділок.

Як повідомлялося, 14 червня джерело в дипломатичних колах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що П.Порошенко наступного тижня відвідає з візитом Вашингтон, де проведе зустріч із президентом США Дональдом Трампом. "Дійсно, досягнуто домовленості про зустріч (із Д.Трампом - ІФ), візит відбудеться 19-20 червня", - сказав співрозмовник агентства.

Увечері того самого дня глава МЗС України Павло Клімкін підтвердив зустріч глав держав, проте не назвав конкретних дат. "Зустріч відбудеться, звісно, ми її готуємо. Але ми маємо витримати інтригу. Найближчим часом (прес-секретар глави держави - ІФ) Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною промови", - сказав глава МЗС України П.Клімкін журналістам у Києві в середу.

Міністр також зазначив, що на порядку денному зустрічі будуть питання щодо виконання Росією своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, а також питання окупованого Криму, доступ до нього міжнародних спостерігачів, питання двосторонньої співпраці України та США, а також допомоги українським реформам.

Також, за словами міністра, буде розглянуто питання щодо співпраці у сфері безпеки між Україною та США. Глава зовнішньополітичного відомства анонсував "важливі політичні рішення в цій сфері". Міністр також уточнив, що сторони під час підготовки до зустрічі П.Порошенка та Д.Трампа погоджували формат участі США в переговорах із врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовиться з американськими партнерами щодо їх формату ангажування, буде це паралельний формат чи це буде формат взаємодії на певних рівнях із "нормандським форматом". Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин", - анонсував П.Клімкін.

За словами глави МЗС, українська та американська сторони продовжать пошук варіантів взаємодії зі здійснення тиску на РФ. "Ми працюватимемо над тим, щоб погодити логіку нашої взаємодії щодо тиску на Росію", - підсумував П.Клімкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА