19:10 19.06.2017

ОРДЛО заборгували 3,9 млрд грн за електроенергію

2 хв читати
ОРДЛО заборгували 3,9 млрд грн за електроенергію

Борг за електроенергію споживачів, які перебувають на непідконтрольних територіях Донбасу, становить 3,9 млрд грн, заявляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Ключова проблема, щодо якої нам потрібне рішення уряду, - борги неконтрольованої території: з 5,6 млрд грн боргу за електроенергію - 3,9 млрд заборгувала неконтрольована України територія. І без рішення уряду ми самі не зможемо впоратися з цим питанням", - написав П.Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок за підсумками селекторної наради за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з питання підготовки до опалювального сезону.

Крім того, за його словами, нагальною є проблема блокування рахунків комунальних підприємств "за старі борги". "Наразі рахунки "Води Донбасу" і "Комуненергії" заблоковано саме через пеню і штрафи", - розповів глава обладміністрації.

П.Жебрівський також повідомив про план виходу на 100% забезпечення приладами обліку спожитої тепло- та електроенергії. "Зараз виділяємо з обласного бюджету кошти на енергоефективність, і таким чином Теплокомуненерго обласне буде повністю забезпечене лічильниками. Така ж вимога буде і до міст і районів із цього приводу. Сьогодні в області розрахунки населення - на рівні 111%, коли прийдуть проплати за субсидіями і пільги щодо газу від держави, вийдемо на рівень 143%, за електроенергією - понад 100%", - написав він.

Глава обладміністрації також розповів, що 25% з 2,6 млрд грн, наданих області, виділено на житлово-комунальне господарство. "Найбільше грошей спрямовано на енергоефективність, заміну теплотрас, котельних тощо", - повідомив П.Жебрівський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА