21:27 19.06.2017

Новий транспортний Ан-132D успішно дебютував на Le Bourget-2017

3 хв читати
Новий транспортний Ан-132D успішно дебютував на Le Bourget-2017

Побудований на потужностях ДП "Антонов" (Київ) у рамках широкої міжнародної кооперації демонстраційний зразок нового транспортного Ан-132 - Ан-132D успішно дебютував у програмі демонстраційних польотів 52-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2017, який відбувається в передмісті Парижа (Франція) 19-25 червня.

Як повідомила в понеділок прес-служба держконцерну "Укроборонпром", Ан-132D взяв участь у демпольотах у день відкриття Le Bourget, вразивши учасників виставки своїми можливостями в повітрі.

Як зазначає прес-служба, світова прем'єра нового Ан-132D на Lе Bourget -2017 відбулася успішно: "Тисячі зацікавлених літаком відвідують статичну стоянку, де він перебуває між польотами".

Планується, що новий транспортник візьме участь у демпольотах на авіасалоні 21 червня, уточнюють у дежконцерні.

За даними прес-служби, крім ДП "Антонов", потенціал авіапрому і ОПК України на Lе Bourget презентують ДП "Завод 410 цивільної авіації", ДП "Конотопський авіаремонтний завод", ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП", ДАХК "Артем", ПАТ "завод "Маяк", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП "Івченко-Прогрес", а також держкомпанія "Укрспецекспорт" і держфірма "Укрінмаш". Делегацію очолює ген директор "Укробронпрому" Роман Романов.

Багатоцільовий Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн - модифікація легкого транспортного Ан-32, який має замінити на ринку Ан-32 і Ан-26.

Програма Ан-132 реалізується ДП "Антонов" рамках укладеної в квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. Літак будується в рамках міжнародної кооперації за участю провідних західних виробників: канадських Pratt & Whitney Canada і CMC Electronics, американської Honeywell, французької Liebherr, британської Dowty Propellers.

Збирання демонстраційного зразка Ан-132 на потужностях ДП "Антонов" завершено у грудні 2016 року. У березні 2017 року літак піднято в повітря, розпочато програму льотних випробувань літака.

Презентація літака потенційним замовникам в Саудівській Аравії, після якої буде прийнято рішення про терміни сертифікації літака, спочатку планувалася на травень, проте її терміни зміщені за рішенням саудівської сторони.

Під час Le Bourget-2015 року саудівська Taqnia, ДП "Антонов", УкрНДІАТ, "Алтіс Холдинг (всі Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування і будівництво авіаційного заводу в Саудівській Аравії. За попередніми оцінками, внутрішня потреба саудівського замовника і його силових структур в багатоцільовому Ан-132 і його модифікаціях оцінюється в близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин. Запит на такий літак також може надійти від замовників близькосхідного регіону.

За інформацією українського розробника, саудівський замовник розглядає можливість подальшого розвитку програми Ан-132 і створення на базі комерційної версії транспортника низки модифікацій, зокрема літака для пожежогасіння, рятувальних операцій, морського патрульного літака, літака-розвідника, літака для ведення РЕБ, санітарного літака.

Під час міжнародної оборонної IDEF-2017 у Стамбулі (Туреччина) в травні, держконцерн "Укроборонпром", саудівська Taqnia Aeronautics і турецька Havelsan закріпили підписанням меморандуму плани співпраці зі створення на базі Ан-132 модифікації для несення морської патрульної служби.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром". У травні Кабінет Міністрів схвалив корпоратизацію підприємства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА