10:37 27.06.2017

Унаслідок підриву автомобіля в Києві загинув полковник ГУР Шаповал

2 хв читати
Унаслідок підриву автомобіля в Києві загинув полковник ГУР Шаповал

Унаслідок підриву в Києві у вівторок уранці автомобіля був убитий діючий військовослужбовець Збройних сил України, 1978 р. н., саму ж подію правоохоронці кваліфікували як терористичний акт, повідомив директор департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Оскільки він є діючим військовим, то прокуратура визначатиме підслідність розслідування цього кримінального провадження, яке зараз зареєстроване за статтею 258 КК (теракт) слідчим відділом головного управління поліції в м. Києві", - сказав журналістам А.Шевченко, пізніше уточнивши, що загиблий - військовослужбовець ЗСУ 1978 р. н.

Інформоване джерело підтвердило агентству "Інтерфакс-Україна", що внаслідок підриву автомобіля загинув керівник одного зі спецпідрозділів Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, полковник Максим Шаповал.

За словами директора департаменту комунікації МВС України, на місці події працює оперативно-слідча група для того, щоб зібрати докази, проте "за тією картиною злочину, яку ми маємо зараз, очевидно, що спрацював вибуховий пристрій".

При цьому інформації про тип і потужність вибухового пристрою він не повідомив, зазначивши, що ці дані з'являться у слідчих після проведення всіх необхідних експертиз.

А.Шевченко також зазначив, що оскільки загиблий - діючий військовослужбовець ЗСУ, то, найімовірніше, підслідність буде змінено і розслідувати це кримінальне провадження буде військова прокуратура.

За словами директора департаменту комунікації МВС України, внаслідок теракту також постраждав один чоловік похилого віку - його забрала карета "швидкої допомоги". "Але його життю нічого не загрожує. (Постраждав - ІФ) тому, що був поруч, й отримав легке ушкодження або отримав психологічну травму. Його життю нічого не загрожує", - запевнив він.

Раніше в Головному управлінні Національної поліції України в Києві повідомили про загибель людини внаслідок вибуху автомобіля, що стався у вівторок уранці в Солом’янському районі Києва. "О 8:16 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на перехресті вулиць Солом’янська та Олексіївська вибухнув автомобіль "Мерседес"... Унаслідок події загинув водій", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Києва.

Окрім цього, прес-секретар ГУ Нацполіції України в м. Києві Оксана Блищик повідомила, що до медиків звернулася дівчина, 1990 року народження. "Під час вибуху їй по ногах попали осколки", - уточнила О.Блищик у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА