16:40 27.06.2017

Потужну кібератаку на Україну організували спецслужби РФ - А.Геращенко

1 хв читати
Потужну кібератаку на Україну організували спецслужби РФ - А.Геращенко

Потужна кібератака на українські компанії, що триває у вівторок, організували спецслужби Російської Федерації. вона є однією з елементів гібридної війни проти України, вважає український парламентарій, радник глави МВС Антон Геращенко.

"Проти України було розпочато масштабну кібератаку, вона робиться під маскуванням, що нібито це вірус...За попередньою інформацією - це організована система, щось на кшталт тренувань з боку спецслужб Російської Федерації. Метою цих кібератак є банки, ЗМІ, транспортні комунікації", - сказав А.Геращенко в ефірі телеканалу "112. Україна" у вівторок удень.

За його словами, вірус на комп'ютери потрапляє протягом днів і навіть тижнів шляхом отримання повідомлень на пошту. "І сьогодні об 11.00, ті, що були заражені раніше, були активізовані вірусом. Таким чином, це ще один приклад використання кібератаки в гібридній війні проти нашої країни", - вважає А.Геращенко.

При цьому він додав: "Я думаю, що найближчим часом за допомогою співробітників Служби безпеки, кібербезпеки Національної поліції будуть виявлені шляхи надходження цього вірусу та запропоновані варіанти вирішення цієї проблеми".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА