09:17 28.06.2017

Вірус-вимагач Petya.А дістався Азії

2 хв читати
Вірус-вимагач Petya.А  дістався  Азії

Вірус-вимагач Petya, що поширюється схожим чином зі шкідливим шифрувальником WannaCry і вже вразив комп'ютери підприємств, портових операторів та урядових структур Європи і США, дістався до Азії. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

В результаті кібератаки вийшла з ладу система управління вантажопотоком найбільшого в Індії контейнерного порту імені Джавахарлала Неру, оператором якого є A.P. Moller-Maersk, повідомило міністерство транспорту країни. Система не розпізнає приналежність вантажів.

Є ознаки, що вірус починає поширюватися в Китаї, але масштабних збоїв виявлено не було, сказав Чжен Веньбінь, головний фахівець із захисту інформації Qihoo 360 Technology Co.

Експерти вірусної лабораторії ESET у вівторок заявили, що поширення шкідливої ​​програми-здирника Petya почалося з України. Ця ж країна найбільше постраждала від кібератаки, йдеться в звіті. До десятки країн, яких найвідчутніше торкнувся вірус, увійшли також Італія, Ізраїль, Сербія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Чехія і Німеччина.

Про кібератаку повідомили і зарубіжні компанії, в тому числі британська рекламна група WPP, іспанське представництво однієї з найбільших в світі юридичних компаній DLA Piper та харчовий гігант Mondelez. У числі постраждалих також французький виробник будівельних матеріалів Cie. de Saint-Gobain, фармакологічна компанія Merck & Co. в США і неназвана норвезька компанія - її повідомлення цитують спецслужби.

Виконавчий директор Європолу Роб Вейнрайт заявив, що агентство в терміновому порядку розглядає всі повідомлення про нову кібератаку.

Експерти вважають, що шкідлива програма використовує ті ж уразливості, що і вірус WannaCry, що вивів з ладу тисячі серверів по всьому світу в минулому місяці.

"Схоже, що це різновид шкідливого програмного забезпечення, яке з'явилося в минулому році", - заявив "Бі-бі-сі" фахівець в області комп'ютерної безпеки професор Алан Вудворд.

Представник фірми Recorded Future, що спеціалізується на комп'ютерній безпеці, розповів "Бі-бі-сі", що за останні 12 місяців на багатьох форумах бачив шкідливу програму, виставлену на продаж всього за $ 28.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА