15:36 28.06.2017

Понад тисячу звернень про втручання в роботу мереж надійшло до Департаменту кіберполіції за добу

1 хв читати
Понад тисячу звернень про втручання в роботу мереж надійшло до Департаменту кіберполіції за добу

За останню добу до Департаменту кіберполіції Національної поліції України надійшло понад 1000 повідомлень про незаконне втручання в роботу комп'ютерних мереж, повідомляє спікер Нацполіціі Ярослав Тракало.

"З них офіційно із заявами до поліції звернулися 43 компанії. Решта зверталися за консультаціями, які працівники кіберполіції надавали в цілодобовому режимі. З цією метою створено штаб, який в режимі реального часу надає консультації щодо того, як уникнути інфікування вірусом", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу вдень.

За даними Я.Тракала, наразі вже розпочато 23 кримінальних провадження за фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні системи як державних, так і приватних установ, організацій, підприємств (ст. 361 КК). Ще за 47 фактами вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Усі працівники кіберполіції перебувають на найважливіших об'єктах державної інфраструктури, де спільно з працівниками СБУ та Державної служби спецзв'язку та захисту інформації вживають заходів із локалізації шкідливого програмного забезпечення. Наразі кіберполіція спільно з провідними фахівцями у сфері кібербезпеки докладають усіх зусиль для створення декриптора для розшифровки файлів, закодованних шкідливим програмним забезпеченням", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА