19:14 03.07.2017

Італійський фотожурналіст Роккеллі перебував у "сірій зоні" без узгодження з владою

2 хв читати
Італійський фотожурналіст Роккеллі перебував у "сірій зоні" без узгодження з владою

Італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі, у вбивстві якого підозрюють українського військовослужбовця Віталія Марківа, перебував у 2014 році у так званій "сірій зоні" на Донбасі, що той момент була непідконтрольна українській владі.

Як повідомляє заступник генерального прокурора України Євген Єнін, українське слідство не встановило осіб, які могли б бути причетні до загибелі громадянина Італії.

"Можу повідомити, що пан Роккеллі відвідав так звану сіру зону, без узгодження цього відвідування з офіційною владою України. Проте, ми розуміємо занепокоєння, і так само, як і представники італійської сторони, хочемо встановлення справедливості за цим інцидентом", - сказав Є.Єнін на брифінгу в Києві в понеділок.

Заступник генпрокурора наголосив, що А.Роккеллі загинув, "перебуваючи у сірій зоні між позиціями озброєних формувань і терористичних угрупувань". Він нагадав, що за фактом цього вбивства правоохоронні органи України розслідують кримінальне провадження за статтею "теракт", що розслідує управління СБУ в Донецькій області.

"Станом на сьогодні слідство не встановило осіб, які могли б бути причетні безпосередньо до загибелі італійського громадянина", - наголосив заступник генпрокурора.

Він уточнив, що на час скоєння злочину ця територія не перебувала під контролем України.

"Перші слідчі дії можна було провести через певний час", - сказав заступник генпрокурора.

За словами Є.Єніна, аналогічне провадження розслідують органи італійської прокуратури.

Також заступник генпрокурора проінформував, що українська сторона не отримувала жодних документів від італійських колег щодо надання міжнародно-правової допомоги. "Ми не отримували жодного запиту щодо екстрадиції або виконання доручень про міжнародно-правову допомогу", - наголосив він.

"Наразі не йдеться про участь італійських правоохоронців в проведенні слідчих дій на території України. В усякому разі, жодних клопотань до Генпрокуратури із цього приводу не надходило", - додав Є. Єнін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА