11:12 10.07.2017

Українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017" стартували в Одесі

2 хв читати
Українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017" стартували в Одесі

Українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017" стартували в Одесі в понеділок, передає кореспондент "Інтерфакс-Україна".

У рамках навчань українські моряки та їхні колеги з країн-партнерів планують відпрацювати дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, дії багатонаціональних сил під час операції із забезпечення безпеки в Чорному морі. Зокрема серед запланованих заходів: водолазні спуски, курс для доглядових команд, злагодження тактичних груп, тренінг з виживання в бойових умовах для льотного складу, навчання з протикорабельної та повітряної оборони, десантна і річкова операції та інші.

Загалом у навчаннях візьмуть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах "Сі Бризу", крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Відкриваючи навчання, командувач ВМС Ігор Воронченко зазначив, що в цьому році навчання відзначають своєрідний ювілей - 20-річчя з перших навчань в 1997 році, і також ці навчання - 15-ті за рахунком. "Упевнений, що навчання будуть ефективні і дадуть їхнім учасникам хороші результати", - сказав він.

Керівник навчань з американської сторони, капітан 1-го рангу Тейт Вестбрук (Tate Westbrook) розповів, що частина навчань відбудеться в режимі "вільної гри", а також одним з елементів буде відпрацювання протичовнової операції в Чорному морі.

"Дякую партнерам і союзникам за їхню присутність тут. Нам необхідно працювати разом, готуватися разом, сподіваюся, наприкінці навчань ми будемо більш досвідченими і тренованими", - сказав він.

Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Президент Литви Науседа: Я стурбований тим, що ми втрачаємо фокус щодо України

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА