21:11 10.07.2017

Зусилля НАТО з підтримки діалогу з РФ не приносять бажаного результату

2 хв читати
Зусилля НАТО з підтримки діалогу з РФ не приносять бажаного результату

Голова Військового комітету НАТО генерал Петер Павел (чеськ. Petr Pavel) зазначає, що військова політика Північноатлантичного альянсу щодо Російської Федерації в частині підтримки діалогу не дає бажаного результату, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Збройних сил України.

"Військова політика НАТО щодо Росії базується на двох стовпах. Перший - це оборона і стримування. Другий - зусилля по підтримці діалогу. Якщо в першій сфері ми досягаємо успіху, то в другій наші зусилля не приносять бажаного результату", - сказав П.Павел під час зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженко в понеділок у Києві.

Голова Військового комітету НАТО зазначив, що політика Північноатлантичного Альянсу у військовій сфері активно змінюється.

"Ми робимо ставку не на кількість військ, але на їх багатонаціональність, рішучість і здатність при необхідності швидко нарощувати військову присутність", - зазначив П.Павел.

Він додав, що практичним втіленням такої політики є розгортання в країнах Балтії і в Польщі передових багатонаціональних угруповань Альянсу.

Голова Військового комітету НАТО також дав високу оцінку роботі з реформування і розвитку ЗСУ: "Заслуговує на особливу повагу шлях, який Збройні сили України подолали за останні три роки. Трансформація, по якій ви проходите, вражає, незважаючи на те, що реформи йдуть паралельно з веденням постійних бойових дій на Сході".

У свою чергу В.Муженко зазначив, що 20 років особливого партнерства між Україною і НАТО були роками постійного розвитку і вдосконалення форм співробітництва, що дозволило Україні знаходити найбільш оптимальні напрямки для якісної трансформації національних Збройних сил.

"Ми високо цінуємо підтримку і солідарність, яку відчуваємо в ці непрості часи з боку НАТО, всіх 29 країн. Сам факт того, що представницька делегація Північноатлантичної ради НАТО відвідує нашу державу з візитом з нагоди 20-річчя підписання Хартії про особливе партнерство, свідчить про те, що ми взаємно зацікавлені в продовженні руху на зустріч один одному", - сказав начгенштабу ЗСУ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА