15:15 14.07.2017

Омелян заявляє про готовність Ryanair до відновлення переговорів про польоти до України

2 хв читати
Омелян заявляє про готовність Ryanair до відновлення переговорів про польоти до України

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє про готовність провідної європейської авіакомпанії лоу-коста Ryanair відновити переговори з Україною.

"У мене була розмова з керівництвом Ryanair, вони готові до відновлення переговорів, якщо ці переговори будуть дійсно переговорами. Нагадаю, що досі переговорів з аеропортом "Бориспіль" фактично не було, були просто публічні звинувачення, випади і максимальний зрив будь-якого переговорного процесу", - сказав міністр під час прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Він висловив сподівання, що за сприяння президента, прем'єр-міністра України вони завершаться на вигідних для України умовах.

"Я б дуже хотів, щоб ми завершили ці переговори якомога швидше. Я не бачу іншого варіанту розвитку подій, оскільки є чітка вказівка, чітка позиція прем'єр-міністра, ми говоримо про соціально-економічний аспект для всієї держави", - резюмував В. Омелян.

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого виходу на ринок України після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту та його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіним.

За словами головного комерційного директор (CCO) Ryanair Девіда О'Браєна (David O'Brien), "Бориспіль" обрав захист авіакомпаній з високими тарифами, зокрема й "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), позбавляє українських споживачів і гостей країни доступу до низьких тарифів в Європі і широкої мережі маршрутів.

При цьому він висловив жаль, що аеропорт Львова став жертвою рішення "Борисполя".

Авіакомпанія запропонувала клієнтам, які уже придбали квитки на оголошені рейси з/до України, написати листи для повернення грошей.

За словами П.Рябікіна, Ryanair висуває до "Борисполя" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству: безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата 35% прибутку від діяльності магазинів безмитної торгівлі, закріплення пасажирського збору в сумі $7,5 на п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА