18:56 14.07.2017

Глава "Укренерго" обговорив з представниками МФО і посольств обшуки в компанії

2 хв читати
Глава "Укренерго" обговорив з представниками МФО і посольств обшуки в компанії

Глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук у п'ятницю обговорив з представниками міжнародних фінансових організацій в особі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Світового банку і KfW, а також представників посольств країн G7 недавні обшуки і слідчі дії в компанії.

У прес-службі НЕК нагадали, що в документах правоохоронних органів, зокрема, фігурують компанії-резиденти європейських країн.

"З більшістю з вас "Укренерго" має давні взаємини і хорошу історію співпраці. Разом нам вдається ефективно реалізовувати різні проекти з розвитку ОЕС України, реформування нашої компанії, євроінтеграційні ініціативи. Зокрема й ті, що викликають опір у деяких колах. У всіх випадках ми неухильно дотримуємося українського законодавства і жорстких стандартів міжнародних донорів і організацій. Так було, є і буде в подальшому", - зазначив В.Ковальчук.

За даними прес-служби, сторони висловили надію, що нинішні події навколо "Укренерго" отримають належну оцінку, не вплинуть на взаємну співпрацю, зокрема, не стануть перешкодою для об'єднання ОЕС України з ENTSO-E, а також для реалізації стратегічних планів розвитку і реформування НЕК в європейському руслі.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України від 12 липня провела обшуки в приміщеннях "Укренерго" і підконтрольних компанії суб'єктів господарської діяльності в рамках справи про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА