12:28 17.07.2017

Жителі Києва, Дніпра, Львова та Одеси вважають надання безвізу з ЄС заслугою президента

2 хв читати
Жителі Києва, Дніпра, Львова та Одеси вважають надання безвізу з ЄС заслугою президента

Україна отримала безвізовий режим із країнами Євросоюзу завдяки президентові Петру Порошенку, вважають чотири із п'яти жителів великих обласних центрів, про що свідчать результати опитування, проведеного Центром досліджень і комунікацій Active Group у рамках проекту "Міський омнібус" у червні 2017 року в Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові та Києві.

Більше ніж третина жителів Дніпра (39,1%), Києва (33,3%) і майже третина жителів Львова (32,9%) переконана, що надання безвізового режиму Україні - заслуга президента. З цим згодні і 22,7% жителів Одеси.

Водночас у Харкові п'ята частина респондентів (20%) вважає, що Україна отримала безвіз завдяки "громадським організаціям і діячам", а 19,7% жителів обрали відповідь "завдяки президентові".

Жителі мегаполісів не вважають, що заслуга надання Україні безвізу з ЄС належить урядам Арсенія Яценюка або Володимира Гройсмана або окремим депутатам-лобістам. Сумарна кількість респондентів, що вибрали ці три варіанти відповідей, не перевищила 19% в усіх містах, окрім Одеси, де ця позначка сягнула 30%.

На думку аналітика центру Active Group Віталія Шедловського, однією з особливостей результатів дослідження є досить велика кількість респондентів, які не змогли визначитися з відповіддю на питання "Чия заслуга, що Україна отримала безвізовий режим з ЄС?". У Дніпрі такий варіант відповіді обрали 32,3%, у Львові - 30,8%, у Харкові - 26,8%, у Києві та Одесі - 22,3% і 22% жителів відповідно.

"Іншим цікавим, але дещо сумним фактом є те, що, маючи можливість обрати "інше" і зазначити свій варіант відповіді, тих, хто згадав Революцію гідності, було менше ніж 1%. Українці або забули про ті події, або взагалі не завдячують їм. І лише 0,9% опитаних жителів Києва згадали ці трагічні сторінки незалежної України і задекларували, що саме цим завдячують безвізовому режиму з ЄС", - вважає В.Шедловський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА