14:00 17.07.2017

Рада ЄС затвердила збільшення квот на продукцію українського АПК

2 хв читати
Рада ЄС затвердила збільшення квот на продукцію українського АПК

Рада Європейського Союзу в понеділок затвердила збільшення обсягів додаткових тимчасових торговельних преференцій для безмитного імпорту української аграрної та харчової продукції.

"17 липня Рада схвалила перелік тимчасових незалежних торговельних заходів на користь України. Ці заходи мають набути чинності до кінця вересня і застосовуватимуться протягом трьох років", - йдеться в повідомленні Ради ЄС. "Сьогоднішнє рішення - це останній необхідний крок для схвалення цих заходів в ЄС", - йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Сьогоднішнім рішенням ми дозволяємо експорт до ЄС більшої кількості українських продуктів. Це наш обов'язок підтримувати Україну і зміцнювати наші економічні та політичні зв'язки, зокрема з огляду на тривалий конфлікт на її території", - наведено в повідомленні слова міністра закордонних справ головуючої в Раді ЄС Естонії Свена Міксера.

Сьогоднішнє рішення - це останній крок, необхідний для офіційного ухвалення рішення Європейським Союзом. 4 липня це рішення ухвалив Європейський парламент. Рішення буде опубліковане і набуде чинності незабаром після підписання документа під час пленарної сесії Європарламенту у вересні.

Як повідомлялося, в результаті переговорів Єврокомісії, Ради ЄС та євродепутатів Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту (INTA) запропонував підвищити квоти на український мед на 2,5 тис. тонн, перероблені томати - на 3 тис. тонн, виноградний сік - на 500 тонн, овес - на 4 тис. тонн, пшеницю - на 65 тис. тонн, кукурудзу - на 625 тис. тонн, ячмінь - на 325 тис. тонн, злакові крупи і гранули - на 7,8 тис. тонн.

Україна може без мит постачати в Євросоюз 36 товарних позицій у рамках затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на постачання для яловичини становлять 12 тис. тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. тонн, сухого молока - 1,5 тис. тонн, вершкового масла - 1,5 тис. тонн, яєчних продуктів - 1,5 тис. тонн, яєць - 3 тис. тонн, свинини - 40 тис. тонн.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговельними преференціями ЄС, щодо пшениці становили 950 тис. тонн, ячменю - 250 тис. тонн, кукурудзи - 400 тис. тонн, цукру - 20 тис. тонн, меду - 5 тис. тонн, перероблених томатів - 10 тис. тонн, виноградного та яблучного соку - 10 тис. тонн, вівса - 4 тис. тонн, часнику - 500 тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА