14:15 17.07.2017

Міненерговугілля залишило за собою одноголосне право на відбір незалежних директорів підконтрольних йому підприємств

2 хв читати
Міненерговугілля залишило за собою одноголосне право на відбір незалежних директорів підконтрольних йому підприємств

Усі десять членів комісії з конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежних членів наглядової ради держпідприємств і компаній, підконтрольних Міністерству енергетики і вугільної промисловості, які мають право голосувати, є представниками міністерства.

Згідно з наказом Міненерговугілля №464 від 6 липня 2017 року, ще дев'ять із 19 осіб, які увійшли до комісії, мають лише право дорадчого голосу, є представниками і фахівцями міжнародних фінансових організацій (ЄБРР, Світового банку) та Європейського Союзу, посольства США і Секретаріату Енергетичного співтовариства.

Головою комісії є заступник міністра Галина Карп, членами з правом голосу - Валентина Кальніченко (директор департаменту корпоративних та майнових відносин), Марина Миронова (заступник начальника відділу реформування власності та оргструктур), Тетяна Максимець (директор департаменту правового забезпечення), Ольга Буславець (директор департаменту електроенергетичного комплексу), Григорій Плачков (директор департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу), Олександр Лісніченко (директор департаменту нафтогазового комплексу), Олександр Владиченко (директор департаменту вугільно-промислового комплексу), Ірина Ковальова (начальник управління з роботи з персоналом), Роман Гекалюк (завідувач сектору протидії та виявлення корупції).

Раніше заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Прокопів повідомив, що початок конкурсного відбору з формування наглядової ради ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ) заплановано оголосити 17 липня. Далі за процедурою прийом документів - 45 днів, ще 30 днів - співбесіди з кандидатами й аналіз поданих документів. Загалом у четвертому кварталі заплановано завершити формування наглядової ради "МГУ".

За його словами, наглядова рада МГУ складатиметься з семи членів, із них четверо будуть незалежними, троє - представниками від держави. При цьому, на думку І.Прокопіва, частина з незалежних директорів повинна мати українське громадянство.

Міненерговугілля, зокрема, є 100% акціонером ПАТ "Магістральні газопроводи України" і ПрАТ "Укргідроенерго", в його управлінні перебувають держпідприємства НАЕК "Енергоатом" та НЕК "Укренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА