18:35 17.07.2017

Українська сторона підготувала єдину позицію в переговорах із Ryanair

3 хв читати
Українська сторона підготувала єдину позицію в переговорах із Ryanair

Українська сторона, дійшовши консенсусу, підготувала єдину позицію для подальших переговорів із провідним європейським лоу-кост-авіаперевізником Ryanair (Ірландія) про польоти до країни, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" учасник переговорів, директор Офісу залучення інвестицій Даніель Білак після наради в Кабінеті Міністрів у понеділок.

Він не повідомив подробиць наради, зазначивши, що процес відновлення переговорів триває, для чого вживають усіх необхідних заходів і дій.

Раніше прес-служба уряду повідомляла за підсумками наради, що її учасники вирішили продовжити політику активного залучення лоу-костів до України, і не однієї компанії, а кількох; опрацювати як тимчасове рішення надання умов для лоу-костів в аеропортах "Бориспіль" або "Київ" строком на рік, а за цей час перетворити аеропорт "Гостомель" на аеропорт для лоу-кост-перевізників. Крім того, умовою залучення лоу-костів має бути входження перевізників до регіональних аеропортів України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, у свою чергу, зазначив, що "Гостомель" може бути базою і для ірландського лоу-коста і підтвердив необхідність відновлення і завершення переговорів з Ryanair, а також доручив Міністерству інфраструктури проінформувати інші авіакомпанії про умови залучення перевізників в Україні.

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого виходу на ринок України після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнута у березні цього року в Мінінфраструктури з посадовцями аеропорту та його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіним.

П.Рябікін тоді повідомив, що Ryanair висуває "Борисполю" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.

Через два дні, 12 липня, В.Гройсман провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфраструктури, Мін’юсту, аеропорту "Бориспіль", асоціації "Аеропорти України", Офісу залучення і підтримки інвестицій", після якого доручив залучити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) до оцінки переговорного процесу Ryanair про польоти до України і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.

Також було ухвалено рішення звернутися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо оцінки усього переговорного процесу стосовно дотримання законодавства і умов конкуренції. Прем'єр доручив також відновити переговорний процес, до якого спільно з Мінінфраструктури і аеропортом "Бориспіль" залучити главу Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Вже сьогодні, 17 липня, під час круглого столу на тему "Економіка лоу-костів і аеропортів в Україні" П.Рябікін заявив, що рішення Ryanair про призупинення планованої програми польотів в Україну не є фактом її припинення.

"Вони призупинили свою програму польотів, це не означало їх припинення. Тому я скажу, що це форма продовження переговорів з компанією, потрібно до цього ставитися досить спокійно. Ми в робочому процесі, і усі переговори адже відбуваються не за столом, а у форматі листування і уточнення деталей угоди", - повідомив він.

Крім того, раніше, в п'ятницю, 14 липня міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про готовність Ryanair відновити переговори з Україною, а 17 липня в ефірі телеканалу "Інтер" він заявив, що переговори про початок роботи Ryanair можуть бути завершені впродовж кількох тижнів, і висловив сподівання, що компанія почне роботу в Україні вже цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА